У Бостонському марафоні вперше за 30 років переміг американець, українець - на четвертому місці

Фото
Поділитися
Через рік після трагічних подій один з головних світових забігів на 42,195 км привернув до себе увагу учасників, преси та вболівальників. Цього разу нічого не відволікало їх від свята спорту.

Громадянин США Меб Кефлезігі став переможцем 118-го Бостонського марафону, який у минулому році було затьмарено терористичним актом. 38-річний виходець з Ефіопії пробіг дистанцію у 42,1 км за 2 години 8 хвилин 37 секунд.

Американець виграв цей марафон вперше з 1983 року.

Відзначимо, що українець Віталій Шафар показав хороший результат на марафоні, прийшовши до фінішу четвертим з відставанням від переможця рівно на хвилину. Результат 2:09,37 став для Шафара найкращим часом в його кар'єрі - 32-річний лучанин поліпшив час проходження дистанції на 2 хвилини.

У нинішньому сезоні показник Шафара - поки найкращий в Україні - учаснику марафону у Бостоні вдалося випередити на півхвилини Олександра Сітковського, який брав участь у Віденському забігу 13 квітня. Також час українського марафонця - другий серед європейських бігунів в нинішньому сезоні.

Серед жінок першою фінішну межу подолала торішня переможниця марафону кенійка Ріта Джепту, встановила новий рекорд траси - 2:18.57. Примітно, що наречена Шафара білоруска Олександра Дуліба прийшла до фінішу у своєму заліку на 6-му місці.

Також відбувся марафон і серед інвалідів-візочників, в якому перемогу здобула Тетяна Макфадден.

У пам'ять про жертв забігу - в 2013 році після вибуху на фініші загинуло троє і травмувалося понад 200 осіб - була хвилина мовчання. Незважаючи на свіжість трагічних спогадів, кількість охочих взяти участь у Бостонському марафоні перевищила всі очікування. На старт о 9:00 за місцевим часом вийшли 36 тисяч осіб. Більше було тільки у 1996 році, коли в ювілейному сотому марафоні брали участь 38 тисяч бігунів. При цьому до фінішу прийшли понад 31 тисяча учасників.

Вікові обмеження не дозволяють брати участь у марафоні особам, які не досягли 18 років, а от межі верхньої планки немає. І якщо однією з родзинок нещодавнього Лондонського марафону стала 78-річна Елеонора Дрейпер, яка пробігла 42,195 км в 200-й раз у своєму житті, то Бостонський відповів відразу сімома 81-річними сміливцями.

Відзначимо, що у найближчий вікенд в столиці України відбудеться 5-й Київський марафон. !zn

Читайте також:

Брокер із США пробіг два марафони за один день

Канадська бігунка помилково виграла марафон, заблукавши на дистанції

Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

Українського плавця-марафонця, який проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі