У Білорусі відмовилися ввести особливі умови для працевлаштування українських хокеїстів

Поділитися
У Білорусі відмовилися ввести особливі умови для працевлаштування українських хокеїстів Українець Андрій Міхнов не тільки лідер атак свого "Металурга", але ще й капітан команди © belarushockey.com
Хокейний клуб "Вітебськ" просив білоруську федерацію позбавити українських легіонерів статусу іноземців через позицію президента Олександра Лукашенка щодо допомоги "братній Україні".

Федерація хокею Білорусі не стала вводити особливий статус для українських хокеїстів, які в останні 10-15 років постійно перебувають на провідних ролях в місцевому чемпіонаті.

Керівництво білоруського хокею не підтримала ініціативу ХК "Вітебськ", який і звернувся з проханням вивчити думку інших клубів за українським хокеїстам, щоб вони не вважалися легіонерами і не потрапляли під досить суворий ліміт. Федерація ж послалася на те, що регламент змагань у сезоні-2014/15 вже зверстано, тому поміняти його за кілька днів до старту першості, недоцільно.

Представники "Вітебська", в якому виступає досвідчений український центрфорвард Артем Гніденко, звернули увагу у своєму зверненні, що позиція президента Білорусі Олександра Лукашенка спрямована на співчуття і допомогу братній Україні. З іншого боку, якщо б у ФХРБ затвердили нову норму регламенту, тоді б витебляне зуміли залучити у свої ряди досвідчених українських виконавців, адже в нинішньому міжсезонні багато з них виявилися безробітними через по суті розвалу системи хокею в нашій країні.

Однак, судячи з усього, інтереси збірної Білорусі, якими нібито керуються в федерації в останні років 10, не стали вникати в суть української проблеми.

Відзначимо, що раніше українські клуби були активними учасниками Відкритого чемпіонату Білорусі з хокею. Зокрема, київський "Сокіл" довгий час вважався бажаним гостем білоруських турнірів, і по суті, завдяки участі у ВЧБ, тримав на плаву усю "шайбу" в Україні. Однак поступово з популяризацією українського чемпіонату клуби перестали із захопленням дивитися на північ.

Як би там не було, на сьогоднішній день в Білорусі виступає четверо українців, які безсумнівно будуть визначати обличчя своїх команд в майбутньому сезоні.

Нагадаємо, що поки не визначено, яким буде чемпіонат України в сезоні-2014/15: з-за фінансових проблем участь у змаганнях поки не змогли підтвердити в таких клубах як фіналісти минулого першості київський "Компаньйон" та білоцерківський "Білий Барс", бронзовий призер столичний "Сокіл", а донецький "Донбас", який планував проводити матчі ЧУ в Броварах або Харкові, і зовсім відмовився від участі в турнірі. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі