Тьєррі Анрі очолив французький "Монако"

Поділитися
Тьєррі Анрі очолив французький "Монако" Анрі - головний тренер "Монако" © twitter.com
Француз розпочне кар'єру головного тренера.

Чемпіон світу та Європи, переможець кількох європейських змагань на клубному рівні Тьєррі Анрі став головним тренером "Монако"

Французький клуб офіційно анонсував призначення Тьєррі Анрі на посаду головного тренера команди.

В тренерський штаб знаменитого французького екс-нападника увійдуть Жоау Карлуш Валаду Тралья, тренер молодіжної команди "Бенфіки", і тренер академії "Арсеналу" Патрік Кваме Ампаду, про що клуб повідомив на сайті.

Відзначимо, що напередодні "Монако" відправив у відставку португальця Леонарду Жардіма через провальний старт сезону.

Нагадаємо, що Анрі є вихованцем "Монако", а також у його кар'єрі нападника числяться такі клуби, як "Ювентус", "Барселона", а найкращі роки форвард провів у лондонському "Арсеналі", ставши одним з кращих футболістів в історії "канонірів". На його рахунку два чемпіонські звання в Прем'єр-ліги, три Кубка і Суперкубка Англії, також він двічі вигравав гонку бомбардирів Прем'єр-ліги, і є рекордсменом "Арсеналу" по забитим м'ячам.

У 2006 році він зіграв у вирішальному матчі Ліги чемпіонів, однак титул дістався "Барселоні", яка обіграла "канонірів" 2:1. Через рік Анрі став футболістом каталонського клубу, в якому в сезоні-2008/09 йому вдалося-таки підняти над головою головний трофей європейського футболу. У цьому ж році він став володарем усіх можливих трофеїв з каталонцями - Кубка Іспанії, Суперкубка Іспанії та УЄФА, ЛЧ, а також Кубка клубного чемпіонату світу.

У складі збірної Франції в 1998 році він виграв домашній чемпіонат світу, а через два роки став і чемпіоном Європи. У 2006 році на ЧС в Німеччині він приміряв і срібні медалі.

Останнім футбольним клубом Анрі був американський "Нью-Йорк Ред Буллз", після закінчення контракту з яким француз в 2014 році і завершив кар'єру футболіста.

З серпня 2016 року Анрі обіймав посаду асистента головного тренера збірної Бельгії Роберто Мартінеса.

Раніше стало відомо про те, що француз Дідьє Дешам визнаний найкращим тренером року за версією ФІФА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі