Троє українців претендують на звання найкращих легкоатлетів Європи

Поділитися
Троє українців претендують на звання найкращих легкоатлетів Європи Богдан Бондаренко цього року повторив рекорд Європи зі стрибків у висоту.
Серед них - Богдан Бондаренко, Ольга Саладуха та Альона Шамотіна.

Троє українців можуть стати найкращими легкоатлетами Європи 2014-го року за версією ЕА.

Про це йдеться в повідомленні Федерації легкої атлетики.

На звання найкращого легкоатлета 2014 року за версією ЕА претендує Богдан Бондаренко, який цього року на етапі "Діамантової ліги" в Нью-Йорку українець повторив рекорд Європи зі стрибків у висоту, який тримався протягом 27 років (2,42 м), встановивши національний рекорд України. Бондаренко виграв чемпіонат Європи, Континентальний кубок ІААФ, а також три етапи "Діамантової ліги".

На звання найкращої легкоатлетки 2014 року за версією ЕА претендує Ольга Саладуха, що завоювала срібну медаль чемпіонату світу в приміщенні з потрійного стрибка. На командному чемпіонаті Європи вона була другою.

В Цюриху українка виграла третій поспіль титул чемпіонки Європи, а на Континентальному кубку ІААФ вона посіла третє місце.

На звання "Зірка, що сходить" у 2014 році за версією ЕА претендує Альона Шамотіна - перша в історії України спортсменка, яка виграла медаль юніорського чемпіонату світу з метання молота (золото, 66,05 м).

У березні Альона була другою на зимовому Кубку Європи з метань серед молоді. Їй належить і найкращий результат сезону в світі серед юніорок – 68,43 м (більше, ніж на метр далі від найближчої переслідувачки).

Голосування у всіх трьох категоріях триває до 3 жовтня.!zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі