Триразовий володар "Золотого м'яча" Кройф помер від раку легенів

Поділитися
Триразовий володар "Золотого м'яча" Кройф помер від раку легенів Кройф не впорався з хворобою © Marca
Знаменитий нідерландець не впорався зі страшною хворобою.

Легендарний екс-футболіст збірної Нідерландів Йохан Кройф помер в Барселоні від раку легенів. Повідомлення про смерть з'явилося на його офіційній сторінці в Facebook.

У жовтні минулого року лікарі при обстеженні діагностували у колишнього футболіста онкологічне захворювання легенів - Кройф до останнього дня проходив курси хіміотерапії, однак пізніше його стан погіршився.

Проблеми зі здоров'ям у Кройфа почалися ще на початку 90-х років. В молодості футболіст багато курив, навіть незважаючи на те, що професійно займався спортом. Кинув згубну звичку Кройф тільки в 1991 році через проблеми з серцем, на якому переніс операцію.

Нагадаємо, Кройф тричі отримував "Золотий м'яч" (1971, 1973, 1974) як кращий футболіст Європи. Найбільше він відомий своїми виступами за "Аякс", "Барселону" і збірну Нідерландів. Крім того, нідерландець домігся успіхів у якості тренера, вигравши з "Барселоною" Кубок чемпіонів, Кубок володарів Кубків, а також чотири рази чемпіонат Іспанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі