Триразова призерка Олімпійських ігор все-таки змінить Україну на Азербайджан

Поділитися
Триразова призерка Олімпійських ігор все-таки змінить Україну на Азербайджан Інна Осипенко-Радомська (ліворуч) завоювала на Олімпіаді в Лондоні дві срібних медалі © litva-tour.eu
Інна Осипенко-Радомська повідомила, що в певний момент вона забула про патріотизм і прийняла досить легке, але при цьому прагматичне і відповідне ситуації рішення.

Одна з найтитулованіших спортсменів періоду незалежності України, каноїстка Інна Осипенко-Радомська таки прийме азербайджанське громадянство і почне представляти цю країну на міжнародній арені.

Ще півроку тому олімпійська чемпіонка Пекіна, двократна срібна призерка Лондона в одному з інтерв'ю заявила, що з-за проблем з фінансуванням виду спорту в цілому та її підготовки зокрема, вона має намір переїхати в іншу країну. Радомська не брала участь у стартах, пропустила чемпіонат світу в Москві в серпні.

Тепер спортсменка в інтерв'ю виданню "Вголос" підтвердила, що більше не буде виступати за Україну, а представляти на міжнародній арені буде Азербайджан, незважаючи на наявність пропозицій з інших країн, у тому числі і Росії.

"Незважаючи на патріотизм до своєї країни, вирішила виступати за збірну Азербайджану. З'явилися такі моменти, які змусили мій патріотизм відійти в сторону. Треба було думати про майбутнє своє і своєї родини. Ситуація була такою, що з першого січня ми не отримали фінансування. Йдеться про гроші на підготовку до змагань. Нам пояснили, що грошей немає, оскільки в країні важка ситуація. Знаю, що зараз гроші виплатили, однак своє рішення я прийняла ще до того. Терпець мій урвався, тому що мене обдурили", - пояснила свою позицію спортсменка.

"Я люблю Україну, однак нинішня ситуація змусила щось змінювати у своєму житті. Дуже хочу поборотися за медаль в Ріо-де-Жанейро. Там планую виступати за збірну Азербайджану", - підкреслила олімпійська чемпіонка.

Читайте також: Російському хокеїстові "Донбасу" дозволили отримати українське громадянство

За словами Осипенко-Радомської, Азербайджан пропонував їй перейти під прапори країни ще після перемоги в Пекіні, проте до останнього у неї оставалсь, що ситуація в Україні зміниться.

Втім, поки Осипенко-Радомська продовжує тренуватися в Україні, а офіційний перехід під прапор Азербайджану очікується в листопаді.

Нагадаємо, раніше за Азербайджан перейшли виступати українські каноїсти Валентин Дем'яненко, Максим Прокопенко і Сергій Безуглий. Всі троє досягли певних успіхів на своїй новій батьківщині, становившись призерами престижних міжнародних змагань.

Раніше повідомлялося, що білоруська бігунка на довгі дистанції Олександра Дуліба має намір найближчим часом перейти виступати за Україну. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі