Трансляції матчів: перехід на платне телебачення неминуче

Поділитися
Трансляції матчів: перехід на платне телебачення неминуче Трансляції змагань УЄФА в більшості країн перейшли з безкоштовного на платне телебачення © uefa.com
За словами президента УПЛ, у безкоштовних трансляцій матчів немає майбутнього.

Керівники клубів та українські футбольні фанати повинні зрозуміти, як це зробили вболівальники в Англії, Німеччині, Іспанії, Італії, Франції, Швейцарії, у безкоштовних трансляцій матчів немає майбутнього і перехід на платне телебачення неминучий, заявив президент УПЛ Томас Грімм, повідомляє прес-служба Української Прем'єр Ліги.

"Чим раніше УПЛ отримає єдиний пул, тим краще. Система медиапулу передбачає єдність, солідарність і спільні цілі.

"Немає альтернативи цьому переходу. Навіть трансляції змагань УЄФА у більшості країн перейшли з безкоштовного на платне телебачення. Чому? Тому що правовласники можуть заробляти набагато більше. Тільки модель платного телебачення може гарантувати нашим клубам в майбутньому необхідний дохід, щоб інвестувати в розвиток молодих гравців, інфраструктури і не створювати занадто великий відрив від інших європейських клубів з великими бюджетами", - повідомив Грімм.

За словами Грімма, безкоштовний доступ до українського футболу може і повинен бути забезпечений за допомогою високоякісних оглядів і хайлайтів, які можуть транслюватися на будь-яких каналах телебачення або соціальних медіа.

Грімм додав, йому досягнути цієї мети не вдалося, а тому він сподівається, що його наступник ретельно опрацює це питання.

"Я твердо переконаний, що кожен наступний рік без медиапулу і системи платного телебачення буде втрачено з фінансової точки зору. УПЛ втратила шанс це зробити, починаючи з сезону-2019/2020. Але враховуючи те, що контракт з каналом "Футбол" все ще охоплює наступні два сезони, теоретично можна почати процес створення єдиного пулу і переходу на платне телебачення в будь-який час, починаючи з залишку сезону 2019/2020 ", - зазначив Грімм.

Раніше повідомлялося, що президент української Прем'єр-ліги Томас Грімм сказав, що не буде переобиратися на другий термін, який підійде до кінця весни 2020 року.

Головним претендентом на пост президента Прем'єр-Ліги є колишній віце-президент "Руху" та голова Асоціації футболу Львівської області Олександр Шевченко, якого затвердив президент УАФ Андрій Павелко.

Також можливим претендентом за словами журналіста Ігоря Линника є віце-президент НОК Равіль Сафіуллін.

Нагадаємо, Томас Грімм був обраний на посаду 6 квітня 2018 року. Попереднім президентом УПЛ був Володимир Генінсон.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі