Топ-15 успіхів українського спорту в 2015 році

Фото
Поділитися
Фінал Ліги Європи, чемпіонство Постола, перемоги українських борців і біатлоністів - українському спорту є чим похвалитися у році, що минає.

2015 рік приніс Україні чимало спортивних перемог і приводів для гордості своїми спортсменами. ZN.UA виділяє найбільш значимі з них.

Історичний вихід збірної України на чемпіонат Європи

Збірна України вперше у своїй історії пробилася на чемпіонат Європи через кваліфікацію. А також вперше зуміла подолати злощасний бар'єр плей-офф, обігравши за сумою двох матчів збірну Словенії - 3:1.

Фінал Ліги Європи для "Дніпра"

"Дніпро" сенсаційно вийшов у фінал Ліги Європи, де показав гідну гру у матчі проти "Севільї", але все ж поступився (2:3). Тим не менш, дніпропетровці стали лише другим клубом в історії незалежної України, якому вдалося пробитися у фінал єврокубка. За підсумками попереднього сезону "Дніпро" був визнаний "Прогресом року" в Європі.

Вихід "Динамо" в плей-офф Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" вийшло у плей-офф Ліги чемпіонів вперше за 16 років. Команда Сергія Реброва ключову перемогу на груповому етапі здобула в Португалії, де виграла у "Порту" (2:0), після чого вдома мінімально здолала "Маккабі", забезпечивши собі довгоочікуваний плей-офф.

Прогрес Євгена Коноплянки

Влітку лідер української збірної перейшов у "Севілью" і про свої амбіції заявив вже в першій грі, забивши у ворота "Барселони" у матчі за Суперкубок. Надалі українець завоював місце в складі "Севільї", провів ряд успішних зустрічей, встиг забити 5 м'ячів і зробити 6 результативних передач в осінній частині сезону.

Фінал Юнацької ліги УЄФА для "Шахтаря" U-19

Вихованці донецького "Шахтаря" зуміли дістатися до фіналу Юнацької ліги УЄФА, де поступилися одноліткам з лондонського "Челсі".

46 медалей української збірної на Європейських іграх

На перших Європейських іграх, які проходили в Баку, українська збірна посіла високе восьме місце в медальному заліку і шосте за загальною кількістю медалей. Українці завоювали 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзові нагороди.

Читайте також: Володимир Кличко очолив рейтинг найдорожчих і найпопулярніших зірок України

Чемпіонство Віктора Постола

Непереможний український боксер отримав можливість битися за чемпіонський титул в першій напівсередній вазі за версією WBC і завоював його, нокаутувавши в десятому раунді аргентинця Лукаса Матіссе.

Перемоги Василя Ломаченка та Олександра Усика

Василь Ломаченко двічі в 2015 році успішно захистив свій титул чемпіона світу в напівлегкій вазі за версією WBO, нокаутувавши Гамальєра Родрігеса і Ромуло Коасіча. Олександр Усик у цьому році провів три поєдинки, всі завершив достроковими перемогами, зберіг пояс Інтерконтинентального чемпіона світу і став офіційним претендентом на бій за звання чемпіона світу.

Розсип медалей Олега Верняєва

Лідер української збірної зі спортивної гімнастики в 2015 році зібрав цілий урожай медалей: два "золота" і одне "срібло" на Європейських іграх, дві перемоги на чемпіонаті Європи, дві золоті, срібну та три бронзові нагороди на Універсіаді, а також "срібло" на чемпіонаті світу.

Чемпіонство Павла Тимощенка

Тимощенко завоював свою першу в кар'єрі перемогу в особистій першості, ставши чемпіоном світу з сучасного п'ятиборства і завоювавши ліцензію на Олімпійські ігри.

Перемога Марії Музичук

Українська шахістка стала чемпіонкою світу. У фіналі Музичук виграла у росіянки Наталії Погоніної. Марія стала другою українкою, якій підкорився титул шахової королеви.

Успіх Жана Беленюка і Оксани Гергель

Жан Беленюк вперше став чемпіоном світу з греко-римської боротьби, вигравши "золото" в Лас-Вегасі. Там же золоту медаль завоювала Оксана Гергель. За підсумками року Беленюк і Гергель були визнані кращими борцями світу.

Перемога чоловічої збірної України з фехтування на шпагах

Українська четвірка шпажистів у складі Дмитра Карюченко, Максима Хвороста, Богдана Нікішина і Анатолія Герея виграла чемпіонат світу, який проходив у Москві. У фіналі українці здолали суперників з Південної Кореї.

Перше чемпіонство Валентини Семеренко та "глобус" Сергія Семенова

Валентина Семеренко у постолімпійському сезоні вперше в кар'єрі виграла "золото" на чемпіонаті світу - у мас-старті, а також посіла третє місце в загальному заліку Кубка світу. А Сергій Семенов став першим українським біатлоністом, якому вдалося виграти Малий кришталевий глобус - в індивідуальних гонках.

Успіхи Еліни Світоліної і Лесі Цуренко

Еліна Світоліна у 2015 році встановила рекорд України у жіночому тенісі. Харків'янка в серпні зуміла піднятися на 15-ту сходинку в рейтингу WTA. По ходу сезону Світоліна виграла турнір в Марокко, а також добиралася до чвертьфіналу на "Ролан Гаррос". Леся Цуренко стала справжнім проривом українського тенісу у 2015 році. Українка виграла турнір у Стамбулі, успішно виступила ще в ряді турнірів, за рік подолавши в рейтингу майже 60 позицій. На даний момент Леся займає 33-е місце.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі