Тарас Шелестюк першим із золотого покоління українських боксерів перейшов у професіонали

Поділитися
Тарас Шелестюк першим із золотого покоління українських боксерів перейшов у професіонали Тарас Шелестюк переходить у профі © boxnews.com.ua
Бронзовий призер Олімпійських ігор у Лондоні підписав контракт з американською промоутерською компанією.

Тарас Шелестюк, чемпіон Європи та світу, бронзовий призер Лондона-2012, підписав свій перший професійний контракт. Тепер його кар'єрою буде займатися американська фірма Banner Promotions.

29 березня у Вероні (штат Нью-Йорк) 27-річний українець проведе свій перший професійний бій, який транслюватиметься на каналі ESPN, повідомляє Boxingscene. Матч буде складатися з чотирьох раундів. На профі-рингу Тарас буде боксувати у першій середній вазі - категорія до 69,9 кг.

Зазначимо, що під шефством Banner Promotions знаходиться український боксер, чемпіон світу за версією WBO Сергій Дзінзірук.

Таким чином, Тарас Шелестюк став першим із золотого покоління українських боксерів, яке сформувалося у 2008-2012 роках, коли Василь Ломаченко став олімпійським чемпіоном Пекіна, а потім на чемпіонаті Європи у Ліверпулі наша збірна завоювала чотири золоті нагороди.

Згодом українці перенесли свій успіх на чемпіонат світу-2011, де їм підкорилися чотири "золота" і одна срібна медаль. А на Олімпіаді в Лондоні золоті нагороди вибороли Василь Ломаченко, Олександр Усик, срібні - Денис Беринчик, а бронзові - Олександр Гвоздик і Тарас Шелестюк.

Незважаючи на численні пропозиції Ломаченка, Усик, Беринчик і Гвоздик не перейшли у профі, а зараз виступають у турнірі Світова серія боксу, який проходить під егідою АІБА - міжнародної організації любительського боксу. !zn

Читайте також:

Девід Хей повернеться у ринг, щоб домогтися зустрічі з братами Кличками

Ломаченко, Усик приносять перемогу "Українським Гетьманам" у Світовій серії боксу

Олімпійський чемпіон Олександр Усик визнаний найкращим боксером-аматором світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі