Світоліна продовжує перемагати на Ролан Гаррос, вийшовши в 1/4 фіналу турніру

Поділитися
Світоліна продовжує перемагати на Ролан Гаррос, вийшовши в 1/4 фіналу турніру Еліна Світоліна зіграє в 1/4 фіналу Ролан Гаррос © Теннисный портал Украины
Вперше в історії українська тенісистка буде представлена в топ-8 Відкритого чемпіонату Франції.

20-річна українська тенісистка Еліна Світоліна вперше в кар'єрі вийшла у чвертьфінал турніру Великого Шолома, обігравши в 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції француженку Алізе Корне 6:2, 7:6.

Матч пройшов з невеликою перервою з-за дощу - пауза настала за рахунку 3:0 в першій партії. У другому сеті Світоліна двічі не змогла подати на матч у 10-му та 12-му геймах сету. На тайбрейку Еліна повела 6:3, але дозволила суперниці зрівняти рахунок і заробити сетбол. Але з шостого матчболи українка завершила зустріч на свою користь.

За вихід до півфіналу Світоліна 2 червня побореться з іменитою сербкою Аною Іванович, яка є незручною суперницею для неї: раніше українка грала з переможницею French Open-2008 шість разів і у всіх поєдинках поступилася. При цьому Іванович віддала Світоліної лише один сет. В інших випадках він перемагала з рахунком 2:0 партіям.

Світоліна стала першою українською тенісисткою, яка вийшла в чвертьфінал Ролан Гаррос в жіночому одиночному розряді і тільки другий за історію України - четвертьфиналисткой турніру Великого Шолома. До Світоліної у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату США грала Катерина Бондаренко (2009). Також слід нагадати, що в 1994 році у фіналі турніру грав Андрій Медведєв.

У разі вильоту в 1/4 фіналу Світоліна встановить черговий рекорд в рейтингу: вона може розташуватися на 16-му місці.

Читайте також: Українець Марченко здолав російського тенісиста і вийшов в основу Ролан Гаррос

Раніше повідомлялося, що перша ракетка України Сергій Стаховський залишив Ролан Гаррос. Українець у впертій боротьбі у п'ятисетовому матчі поступився американцеві Стіву Джонсону.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі