Світоліна повторила досягнення Навратілової і Вільямс

Поділитися
Світоліна повторила досягнення Навратілової і Вільямс Світоліна на Олімпіаді обіграла Серену Вільямс © Facebook/НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team
Українка за один рік обіграла двох перших ракеток світу.

Еліна Світоліна повторила результат, який раніше вдавалося показати таким легендам жіночого тенісу як Мартіна Навратілова, Жюстін Енен, сестри Вільямс і ще ряду тенісисток.

Світоліній вдалося протягом одного року обіграти двох перших ракеток світу. Українка стала першою з 2010 року представницею жіночого туру, якій підкорилося це досягнення.

Нагадаємо, по ходу Олімпіади в Ріо Світоліна обіграла Серену Вільямс (6:4, 6:3), а на недавньому турнірі в Пекіні українка виграла у Анжелік Кербер (6:3, 7:5).

З 1985 року обіграти більше однієї першої ракетки світу за сезон тенісисткам вдавалося лише 16 разів. Венус Вільямс і Жюстін Енен зробити це вдалося двічі. А рекордсменкою за кількістю перемог над першими ракетками світу за один рік є росіянка Дінара Сафіна, яка в 2008-му виграла одразу у трьох лідерів рейтингу WTA (Енен, а також Марії Шарапової і Олени Янкович).

Нагадаємо, на цьому тижні в рейтингу WTA Світоліна займає 15-е місце.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі