Суркіс попередив Росію про можливі санкції від ФІФА та УЄФА

Поділитися
Суркіс попередив Росію про можливі санкції від ФІФА та УЄФА Суркіс сподівається, що УЄФА візьме до уваги його позицію
Почесний президент ФФУ, а нині віце-президент УЄФА Григорій Суркіс відвідає зустріч, на якій буде обговорюватися доля кримського футболу.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, який керував українським футболом з 2000 по 2012 роки, буде представляти інтереси України на зустрічі в УЄФА, де представники Росії і України обговорять долю кримського футболу.

За словами Суркіса, він має намір донести до учасників переговорного процесу, що Російський футбольний союз грубо порушує статут УЄФА і ФІФА, що може потягнути за собою серйозне покарання.

"Якщо говорити про Статут ФІФА, як футбольної конституції, то вона порушена за всіма критеріями. Я б на місці пана Толстих поставив керівництво своєї країни до відома про те, що в результаті відомих рішень, РФС потрапляє під великий прес та перебуває під загрозою санкцій", - заявив Григорій Суркіс в інтерв'ю програмі "ПроФутбол".

"Правда, це не означає, що ФФУ повинна ухилятися від зустрічей. Ми бачимо, що президент України зустрічається з президентом Росії. 18 вересня, безумовно, буде зустріч. Це буде перший день засідання Виконкому УЄФА. Думаю, президенти ФІФА та УЄФА, а також юридичні служби цих організацій, прислухаються до моєї думки, що потрібно врегулювати конфлікт в рамках міжнародної футбольної конституції. Те, що незаконно - це незаконно. В рамках цієї незаконність я буду відстоювати інтереси своєї країни", - пообіцяв Суркіс.

Нагадаємо, що УЄФА у своїй офіційній заяві наголосила на тому, що не визнає виступів кримських клубів у російських змаганнях, однак в організації не висловили чітку позицію щодо санкцій для РФС.

Суркіс зазначив, що вірить в керівництво українського футболу на переговорах з росіянами і УЄФА.

"Я не розумію, як на сьогоднішній день люди, які очолюють український футбол, можуть здати інтереси України. Якщо це і станеться, то вони повинні змінити країну проживання", - сказав почесний президент ФФУ.

Раніше повідомлялося, що три кримських команди було прийнято до складу професійних колективів Російського футбольного союзу, згодом зігравши матчі в рамках Кубка Росії. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі