"Сталь" стала учасником Прем'єр-ліги

Поділитися
"Сталь" стала учасником Прем'єр-ліги "Сталь" займе місце "Металурга" © ФК Сталь
Виконком ФФУ проголосував за "торжество спортивного принципу", а "Іллічівець" збирається в Лозанну.

Виконком Федерації футболу України проголосував за те, щоб збанкрутілий донецький "Металург" в наступному сезоні Прем'єр-ліги замінила дніпродзержинська "Сталь", яка в минулому сезоні посіла друге місце в Першій лізі. За таке рішення проголосувало 29 членів виконкому, сім представників віддали голос за "Іллічівець", один утримався.

"Більше 2/3 членів виконкому взяли участь в онлайн-голосуванні, яке було абсолютно легітимним. Отримано всі факсові відповіді від учасників голосування, протокол оформлений і підписаний, ми можемо говорити про те, що дніпродзержинська "Сталь" є учасником Прем'єр-Ліги, - сказав віце-президент ФФУ Ігор Кочетов в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1", - Та більшість, яка голосувала за цей клуб, думаю, керувалась в першу чергу спортивним принципом, який в останні кілька років у силу різних обставин був нівельований. Члени виконкому реалізували своє право, яке їм було надано, раз Прем'єр-Ліга не змогла зібрати кворум і прийняти рішення".

Маріупольський "Іллічівець", який вилетів з УПЛ, буде грати в Першій лізі. Проте маріупольці не згодні з рішенням ФФУ і можуть піти в Спортивний арбітражний суд Лозанни. Голова правління "Іллічівця" Сергій Бендерський напередодні заявив наступне: "Якщо наші законні і обґрунтовані прохання не будуть задоволені, ми будемо змушені згідно з регламентом ФФУ продовжити юридичний розгляд справи у вищих інстанціях - КДК, апеляційний комітет, Лозанна. При необхідності будемо судитися".

Кочетов вважає, що маріупольці повинні змиритися з рішенням виконкому: "Ставити певні ультиматуми виконкому ФФУ, я вважаю, недоречно. Я б на їх місці сконцентрувався на підготовці футболістів, щоб увійти до складу учасників УПЛ в наступному році. Рішення прийнято, чемпіонат починається. Звичайно, оскаржувати це рішення "Іллічівцю" ніхто не забороняє, але, вважаю, що маріупольці повинні погодитися з досить переконливою перемогою "Сталі" на голосуванні і торжеством спортивного принципу".

В новому чемпіонаті "Сталь" стартує 19 липня домашнім матчем проти "Динамо". Нагадаємо, ще до голосування ФФУ дніпродзержинці розпочали друк афіш до матчу першого туру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі