Срібний призер Олімпіади і ЧС боксер Берінчик задовольнився лише бронзою Універсіади

Поділитися
Срібний призер Олімпіади і ЧС боксер Берінчик задовольнився лише бронзою Універсіади © fbu.net.ua
Не всім лідерам боксерської збірної України вдалося дійти до вирішального бою на Всесвітніх студентських Іграх.

Срібний призер Олімпійських Ігор-2012 в Лондоні і чемпіонату світу-2011 Денис Берінчик не зумів подолати півфінальний бар'єр на Універсіаді в Казані, і задовольнився лише бронзовою нагородою змагань.

У півфіналі турніру у категорії до 64 кг українець поступився росіянину Раджабу Бутаєву 0:3 (26:28, 25:29, 25:29).

У той же час Дмитро Митрофанов (категорія до 75 кг) впевнено здолав у 1/2 фіналу монгольського боксера Шинебаяра Нармандаха - віддали перемогу українцеві всі судді у своїх записках. У фіналі Митрофанов поміряється силами з представником Узбекистану Азизбеком Абдугофуровим.

Вдало завершився півфінальний бій і для чемпіона світу-2011 і бронзового медаліста Лондона-2012 Олександра Гвоздика (до 81 кг). Харків'янин здолав білоруса Михайла Духалявця - також з рахунком 3:0. За золото Студентських ігор представник Харківської Юракадемії посперечається з росіянином Дмитром Біволом.

Що стосується решти видів програми Універсіади, то четвертий день 9 липня став для українців досить вдалим. Як ми вже повідомляли, у легкій атлетиці два срібла взяли українські майстри спортивної ходьби (Руслан Дмитренко та командний залік). Проте трохи пізніше досягнення українських студентів у легкій атлетиці покращилися.

Чемпіонкою у бігу на 400 м стала представниця Тернопільського національного економічного університету Ганна Тітімець, яка подолала дистанцію за 54,64 секунди. А другою слідом за нею (54,77) в цьому фінальному забігу на один коло виявилася її тезка Ярощук - студентка Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені С. Дем'янчука в Рівному, що на 0,02 секунди випередила на фініші росіянку Ірину Давидову, повідомляє "Спорт-Експрес в Україні".

Також вдало для України завершилися змагання у секторі для потрійного стрибка: Віктор Кузнєцов з досить скромним для себе результатом 16,80 м став срібним призером, відставши від переможців росіянина Олексія Федорова на 9 сантиметрів.

Ще одну золоту нагороду здобула титулована у професійних змаганнях шаблістка Ольга Харлан. Нагадаємо, що нещодавно їй вдалося завоювати четверте у кар'єрі золото ЧЄ, а на Олімпіаді у Лондоні вона стала бронзовою призеркою. У Казані ж їй вдалося на коні пройти всю турнірну дистанцію. У фіналі вона виграла у кореянки Кім Джі Ен - 15:9. Бронза дісталася українці Галині Пундик.

Призерами Універсіади також стали: Шушана Гевондян (срібло, дзюдо - до 57 кг), Артем Харченко (бронза, дзюдо - до 66 кг), Олег Верняєв (бронза, спортивна гімнастика, багатоборство).

Таким чином, в активі української збірної вже є 23 нагороди - 3 золотих, 11 срібних і 9 бронзових. Це - четверте місце в неофіційному заліку, а за загальною кількістю медалей українські студенти поступаються тільки росіянам, які на домашніх змаганнях виставили дуже сильний склад у багатьох видах. !zn

Читайте також:

Призери Олімпіади в Лондоні Гвоздик і Берінчик поки не йдуть у професійний бокс

Українець Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу

Олександр Повєткін розлучився з менеджером за те, що він "багато говорить, але мало робить"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі