Слідом за українським "Донбасом" від участі в чемпіонаті КХЛ відмовився чеський "Лев"

Поділитися
Слідом за українським "Донбасом" від участі в чемпіонаті КХЛ відмовився чеський "Лев" © oilnewskz.com
Пражани, які видали блискучий сезон і вийшли у фінал Кубка Гагаріна-2013/14, не зуміли надати фінансові гарантії свого участь у наступному сезоні Континентальної хокейної ліги.

Празький "Лев" не візьме участі в найближчому чемпіонаті КХЛ з-за проблем з фінансуванням, повідомив агентству "Р-Спорт" джерело, близьке до лізі.

Празький "Лев", створений у 2012 році, в минулому сезоні виграв срібні медалі чемпіонату КХЛ, поступившись у фіналі Кубка Гагаріна магнітогорському "Металург". Зарплатний бюджет "Лева", за даними КХЛ, становив близько 22 мільйонів доларів.

Незважаючи на вихід у фінал, участь празького клубу в наступному сезоні знаходилося під питанням. У підсумку клуб так і не зміг знайти фінансування і прийняв рішення знятися з чемпіонату КХЛ, повідомило джерело агентства.

Подальші перспективи "Лева" у лізі невідомі. Також фінансові проблеми має ще ряд російських і закордонних клубів КХЛ, які можуть почати регулярний чемпіонат, але не завершити його.

"На сьогоднішній день тривають переговори щодо майбутнього "Лева" у КХЛ і взагалі, тому я б не поспішав заявляти, що все скінчено. Давайте дочекаємося закінчення цього тижня, коли має настати певна ясність у цьому питанні. Так, ситуація в Празі дуже серйозна, і виключити що найгірший варіант розвитку подій реалізується, не можна. Але поки ще не все втрачено", - заявив в інтерв'ю ІТАР-ТАСС президент КХЛ Олександр Медведєв.

Нагадаємо, раніше із-за нестабільної політичної ситуації в донецькій регіоні від участі в сезоні-2014/15 був відсторонений донецький "Донбас", протягом двох років представляв український хокей в КХЛ. Донеччанам, згідно із заявами Ліги, були надані канікули на один сезон. Донецька команда вже заявила про своє бажання виступати в чемпіонаті України. Де збирається виступати "Лев", поки не повідомляється.

Примітно, що саме "Лев" вибив "Донбас" з розіграшу Кубка Гагаріна - пражани обіграли українців у другому раунді плей-офф з рахунком 4-2 серії.

Додамо, що в новому сезоні в КХЛ буде виступати представник Фінляндії клуб "Йокерит" з Гельсінкі. !zn

Читайте також:

Легендарний тренер запропонував "Донбасу" переїхати до Києва - щоб зберегти місце в КХЛ

Легендарний чех Ягр завершив кар'єру у збірній, назвавши клоунами суддів з КХЛ

Україна буде представлена у хокейному єврокубку

Головний тренер "Донбасу" та збірної України працевлаштувався в Казахстані

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі