Слідом за Блаттером ФІФА відсторонила від роботи і Платіні

Поділитися
Слідом за Блаттером ФІФА відсторонила від роботи і Платіні Платіні відсторонений на 90 днів © zimbio.com
Міжнародна федерація футболу тимчасово призупинила повноваження французького функціонера, а також призначила виконуючого обов'язки голови організації.

Слідом за відстороненням від посади президента ФІФА Йозефа Блаттера Комітет з етики Міжнародної федерації футболу припинив повноваження ще кількох чиновників.

Як і Блаттер, на 90 днів відсторонені від роботи президент УЄФА і віце-президент ФІФА Мішель Платіні, а також генеральний секретар ФІФА Жером Вальке. Повідомляється, що в разі необхідності цей термін може бути продовжений ще на 45 днів.

Нагадаємо, стосовно Платіні ведеться розслідування з приводу платежу на суму 1,8 мільйона євро, який функціонер отримав від Блаттера. Вальке був відсторонений від займаної посади раніше у зв'язку з підозрами в участі у нелегальних схемах з продажу квитків на матчі ЧС-2014 за завищеною вартістю.

У той же час у ФІФА визначилися з виконуючим обов'язків голови організації. Обов'язки президента найближчим часом буде виконувати глава Африканської конфедерації футболу Ісса Аяту. Африканський чиновник до цього моменту довше інших перебував у статусі віце-президента ФІФА.

Нагадаємо, Блаттер був тимчасово відсторонений від займаної посади вчора, 7 жовтня. Щодо швейцарця порушено кримінальну справу за привласнення і розтрату грошових коштів, а також недбалість біля керма керівного органу футболу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі