Ситуація в країні впливає на розвиток українського футболу - Генінсон

Поділитися
Ситуація в країні впливає на розвиток українського футболу - Генінсон Генінсон впевнений, що український футбол розвиватиметься © kp.ua
Президент Прем'єр-ліги впевнений, що у футболі України триває "період одужання".

Президент української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон підкреслив, що з часом конкуренція серед команд футбольної еліти буде зростати завдяки появі нових команд, які виступають у Першій лізі. При цьому криза в Україні серйозно позначилася на стані футболу.

"Нинішня ситуація в країні, безумовно, впливає на розвиток головного національного спортивного продукту. Наслідки видно в національному чемпіонаті, кількість команд в якому скоротилась з 16 до 12. Те, що відбувається зараз, я називаю період оздоровлення. Ми взяли два перехідних роки, щоб у Першій лізі "дозріли" п'ять-шість команд, які зможуть гідно представляти себе в українській Прем'єр-лізі", - сказав Генінсон в інтерв'ю виданню "Бізнес".

"В Україні є всі передумови для розвитку клубного футболу як продукту затребуваного і успішного - ним цікавиться більше третини населення країни, а це колосальний потенціал".

"Є мета: перетворити футбол з популярного виду спорту в масову культуру, що складається з безлічі елементів. Ми системно працюємо над розвитком УПЛ. Серед іншого займаємося профільним навчанням, проводимо різні опитування і дослідження. Одне із стратегічних завдань УПЛ - створення максимально комфортних умов на кожному стадіоні, щоб масова аудиторія, а не лише фанати, почала ходити на футбол".

Читайте також: Прем'єр-ліга: найкращі голи 10-го туру

Нагадаємо, після десятого туру в українській Прем'єр-лізі донецький "Шахтар" випереджає київське "Динамо" на шість очок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі