Шведський хокеїст вперше за 10 років пропустить матч своєї команди у НХЛ

Поділитися
Шведський хокеїст вперше за 10 років пропустить матч своєї команди у НХЛ Хенрік Седін зіграв 679 матчів поспіль за "Ванкувер" © http://vancouver.24hrs.ca/
Нападник "Ванкувер Кенакс" Хенрік Седін отримав травму і не зможе вийти на лід у черговому матчі регулярного чемпіонату НХЛ. На жаль багатьох уболівальників, йому не вдалося продовжити свою 10-річну серію.

Нападник "Ванкувер Кенакс" Хенрік Седін, який отримав травму у матчі проти "Фінікса" (0:1) в регулярному чемпіонаті Національної хокейної ліги, пропустить зустріч з "Едмонтон".

Таким чином, вперше за майже 10 років команда буде грати без свого капітана. Шведський гравець зіграв 679 матчів поспіль і не пропустив жодної зустрічі з березня 2004 року, що є рекордом "Ванкувера". У двох останніх матчах він пішов у роздягальню раніше. У матчі проти "Фінікса" Седіна вдарили по ребрах. Тим не менш, він вийшов на зустріч проти "Калгарі" у суботу. Але було видно, що у другому періоді Седіну було важко, і в третьому він уже не з'явився на льоду.

Зазначимо, що Седін входить у список гравців НХЛ, які зіграли 500 і більше матчів поспіль. Цей рейтинг отримав цілком логічну назву Iron Man ("залізна людина" - англ.).

Швидше за все досягнення шведа, яке тягне на 7-ме місце серед всіх "залізних", так і залишиться неперевершеним в найближчі кілька сезонів - у топ-20 на сьогоднішній день немає жодного діючого хокеїста. Лідером за матчами є форвард "Монреаля", "Вашингтона" і "Хартфорда" 1970-80-х років Дуг Джарвіс. На його рахунку - 964 поєдинки поспіль. Унікальність досягнення полягає в тому, що він не пропустив жодної гри своєї команди за всю кар'єру НХЛ.

З діючих хокеїстів у топ-20 рейтингу Iron Man крім Седіна є ще й 30-річний захисник "Калгарі Флеймс" Джей Боумістер, що виступав також за "Флориду Пантерс". На його рахунку п'ятий результат у 635 поєдинків за більш ніж 10-річну НХЛівську кар'єру.

Седін виступає у "Ванкувері" з 2000 року: примітно, що протягом всієї своєї кар'єри він грає в одній ланці з братом-близнюком Даніелем. Зазначимо, що на сьогоднішній день фіналіст Кубка Стенлі-2011 веде відчайдушну боротьбу за потрапляння до плей-офф. !zn

Читайте також:

Ягр повторив снайперський рекорд НХЛ легендарного Маріо Лем'є

В Америці встановлено рекорд відвідуваності на хокейному матчі

"Донбас" здобув дві перемоги з представниками Конференції Схід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі