Штаб-квартиру УЄФА обшукали після публікації "панамських документів"

Поділитися
Штаб-квартиру УЄФА обшукали після публікації "панамських документів" Інфантіно став фігурантом нового корупційного скандалу в УЄФА © zimbio.com
Нинішній президент Фіфа Інфантіно виявився замішаний у скандалі з панамськими офшорами.

Швейцарська поліція провела обшук в штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у зв'язку з публікацією "панамських документів".

До офшорного скандалу виявився причетний нинішній глава ФІФА і колишній високопоставлений функціонер УЄФА Джанні Інфантіно, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Поліцію цікавили документи про контрактах, укладених союзом з компаніями Cross Trading і Teleamazonas.

Інфантіно, будучи чиновником УЄФА, підписав контракт на 111 тисяч доларів, за яким компанія Cross Trading купила права на трансляцію матчів Ліги чемпіонів у Еквадорі. Незабаром цей актив був перепроданий за 311 тисяч доларів.

Власниками компаній, контракти з якими укладав Інфантіно, є бізнесмени Уго і Маріано Хінкіс. Обидва були допитані в минулому році ФБР за підозрою в підкупі чиновників футбольних асоціацій південноамериканських держав.

Примітно, що раніше УЄФА заперечувала наявність контрактів з будь-яким з фігурантів торішнього розслідування ФБР. Зараз же Асоціація висловила готовність співпрацювати з поліцією.

Читайте також: Президент Панами обіцяє "нульову толерантність" до незаконної фінансової діяльності

Нагадаємо, Він був обраний новим президентом ФІФА 26 лютого після звільнення на шість років від футбольної діяльності Зеппа Блаттера, який виявився причетним до гучного корупційного скандалу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі