Шовковський провів вже 600 ігор за "Динамо" - ЗМІ

Поділитися
Шовковський провів вже 600 ігор за "Динамо" - ЗМІ Олександр Шовковський грає за "Динамо" з 1994 року © fcdynamo.kiev.ua
Видання "Український футбол", яке видається з 1990 року, вважає, що голкіпер киян вже давно перевершив досягнення легендарного Олега Блохіна.

39-річний воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський, який вже 21 рік виступає із динамівською емблемою на грудях светра, насправді провів вже 600 ігор за киян.

Після того, як голкіпер потрапив до стартового складу "Динамо" у матчі Ліги Європи проти "Ріу Аве", ЗМІ та прес-служба команди Сергія Реброва повідомила, що Шовковський встановив новий рекорд клубу. Але ряд новинарів спростував інформацію з посиланням на те, що у статистиці Блохіна не було враховано декілька поєдинків у рамках Кубку Федерації СРСР, що його проводили у середині 1980-х. Тож, на рахунку ОВБ - 585 ігор у футболці "Динамо".

Але видання "Український футбол" все одно віддає пальму першості Шовковському. Журналісти авторитетної газети пропонують рахувати матчі воротаря і в рамках Кубку Співдружності, який у 1990-х роках входив до міжнародного календаря ФІФА. Там СаШо провів 16 матчів. Також УФ додав до кількості і один двобій в рамках Ліги Чемпіонів-1995/96, який було анульовано через дискваліфікацію "Динамо".

Нагадаємо, що дебютував за "Динамо" голкіпер у далекому 1994 році - поєдинком проти кременцуцького "Кремня".

Читайте також: Буряк запропонував "Динамо" знайти нападника в "стилі Мессі"

Додамо, що після матчу 14-го туру Прем'єр-ліги против "Ворскли" (0:3) правофланговий гравець "Динамо" Андрій Ярмоленко перевершив бомбардирське досягнення Віктора Леоненка, який в іграх української першості відзначився 61 раз. На рахунку ж Ярмоленко 62 точні удари.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі