Шовковський перевершив Блохіна за кількістю матчів за "Динамо"

Поділитися
Шовковський перевершив Блохіна за кількістю матчів за "Динамо" Олександр Шовковський - рекордсмен "Динамо"
Воротар, який 20 років вірою і правдою служив київському клубу, обігнав легендарного Олега Блохіна за кількістю ігор у футболці з динамівською емблемою. Якби не травми, рекорд Шовковському покорився би вже давно.

39-річний воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський перевершив досягнення легендарного нападника і екс-тренера команди Олега Блохіна за кількістю матчів, проведених у светрі з динамівською емблемою на грудях. Це - новий рекорд у майже 90-річній історії клубу.

27 листопада 2014 року СаШо потрапив у стартовий склад киян на матч 5-го туру Ліги Європи проти португальського "Ріу Аве" і в його активі стало 582 матчу: 390 в чемпіонатах України, 57 - в Кубку, 7 - в Суперкубку і 128 в єврокубках.

Додамо, що в "Динамо" Шовковський дебютував 6 березня 1994 року матчем проти кременчуцького "Кременя". Тоді він пропустив гол і його команда зіграла 1:1. Зате більш вдалим вийшов європейський дебют молодого голкіпера: " у виїзному поєдинку кваліфікації Ліги Чемпіонів проти данського "Сількеборга" він відстояв на нуль, завдяки чому кияни здобули стратегічно важливу нічию 0:0. Обігравши вдома данців 3:1, вони вийшли в основний раунд ЛЧ.

Відзначимо, що Шовковський є третім за кількістю матчів за збірну України - на його рахунку 92 поєдинку.

25 листопада завдяки хет-трику у матчі 5-го туру Ліги Чемпіонів аргентинський нападник "Барселони" Ліонель Мессі ще раз переписав історію світового футболу, ставши найкращим бомбардиром в історії європейського турніру. На його рахунку - 74 голи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі