Шість українців включені в Міжнародний зал слави фехтування

Поділитися
Шість українців включені в Міжнародний зал слави фехтування Харлан увійшла в Зал слави © НОК України
Сергій Бубка вручив нагороди видатним фехтувальникам.

Шість представників України удостоїлися визнання від Міжнародної федерації фехтування і були включені в Міжнародний зал слави фехтування. У Києві відбулося вшанування видатних фехтувальників.

До Залу слави увійшли Олімпійські чемпіони і призери: Григорій Крісс, Володимир Смирнов, Вадим Гутцайт, Сергій Голубицький, Віктор Путятін, а також діюча спортсменка - Ольга Харлан.

"Це шість українських спортсменів, які зробили неоціненний внесок у розвиток не тільки вітчизняного, але і світового фехтування, які все своє життя віддали улюбленій справі - цьому чудовому виду спорту. Подібні міжнародні визнання мають величезне значення для українського спорту. Це свідчення високої оцінки світової спортивної громадськості професіоналізму та майстерності наших спортсменів", - зазначив президент НОК України Сергій Бубка.

Відзначимо, що в Міжнародний зал слави фехтування наразі входять 146 спортсменів. Одним із критеріїв для включення в Зал слави є "золото" Олімпіади або кілька медалей Ігор іншого достоїнства. Крім того, спортсмен повинен проявляти справжню відданість фехтуванню, плідно і багато працювати для поширення ідеалів олімпізму, благородства у спорті і бути взірцем для молодого покоління.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко вручив ордена трьом спортсменкам: Ользі Харлан, легкоатлетці Інесі Кравець, а також представниці боротьби Юлії Ткач.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі