Шевченко назвав свої завдання у збірній України

Відео
Поділитися
Шевченко назвав свої завдання у збірній України Шевченко хоче повернути довіру вболівальників © ФФУ
Головний тренер національної команди сподівається вивести команду на чемпіонат світу, а також "створити вертикаль збірних".

Головний тренер національної збірної Андрій Шевченко в інтерв'ю програмі "Профутбол" назвав свої головні завдання біля керма національної команди.

"Яка головна проблема наших збірних? Якщо взяти збірні від U-16 і вище... Ніколи не було єдиної структури. Якщо молодий футболіст приходить в юнацьку збірну, там є одна структура, тренер зі своїм баченням. Змінюється тренер - змінюється структура і все інше. Коли футболіст вже доходить до національної збірної, йому трохи важко. І тренеру важко зібрати команду. Було б простіше змінити цю вертикаль, починаючи від юнацьких команд до національної збірної, щоб гравці, приходячи в основну команду, вже знали структуру, головні її принципи, як повинна грати збірна.

Я беру на себе певні ризики. ФФУ дала мені можливість попрацювати за контрактом 2+2. Перед нами стоїть завдання потрапити на чемпіонат світу плюс спробувати створити невелику вертикаль. Хоча за такий короткий період це важко зробити", - підкреслив Шевченко.

"Наше завдання - створити гру, наше завдання - повернути довіру вболівальників до збірної за допомогою гри. А також створення цього колективу, який буде готовий ці завдання вирішувати", - сказав тренер.

Також Шевченко прокоментував свою відсутність досвіду роботи головним тренером: "У мене є величезне бажання, у мене є великий досвід як гравця, досвід у футболі, але не як тренера - не плутайте. Тому я запросив хороших фахівців. Якщо будуть якісь нюанси чи брак досвіду, у мене є хороша команда, до якої я можу звернутися в потрібні моменти, і ми приймемо правильне рішення. Мауро Тассотті - це якісний захисник, він буде більше націлений на роботу з обороною. Андреа Малдера - людина, яка аналізує, допомагає, веде статистику. Рауль має величезний досвід роботи в українському футболі, його знання українського футболу дуже сильно допоможуть".

Крім того, Шевченко розповів про свою роботу під керівництвом Михайла Фоменка: "Фоменко дав мені можливість, вважав, що моя допомога буде потрібна, ми з ним зустрілися, переговорили. Я вважаю, що я свою роботу зробив професійно. Відповідальність за результат? Вона лежить на всіх нас. Я постарався максимально зробити все, щоб тренер залишився задоволений моєю роботою. Збірна провалила один матч - з Північною Ірландією, на цей ключовий поєдинок команда вийшла непідготовленою".

Повне інтерв'ю Шевченка

Читайте також: Шевченко сподівається повернути збірній довіру вболівальників

Нагадаємо, у відборі на чемпіонат світу 2018 року збірна України стартує 5 вересня. Домашній матч проти Ісландії пройде при порожніх трибунах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі