"Шахтар" здобув першу перемогу у Львові, зробивши серйозний крок до плей-офф Ліги Чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" здобув першу перемогу у Львові, зробивши серйозний крок до плей-офф Ліги Чемпіонів Луїс Адріану відзначився хет-триком
"Гірники" знову розгромили БАТЕ: білоруси знову постали перед глядачами командою, яка навряд чи гідна виступати в Лізі Чемпіонів.

"Шахтар" здобув першу перемогу на домашньому стадіоні у Львові, зробивши серйозний крок до плей-офф Ліги Чемпіонів.

"Гірники" забили у ворота білоруського БАТЕ п'ять голів і набрали 8 очок в турнірній таблиці групи Н. Тепер лише диво може допомогти білорусам вибороти українську команду на другому місці.

В іншому двобої у групі Н "Порту" на виїзді розібрався з "Атлетиком" 2:0 та забезпечив собі участь у матчах плей-офф ЛЧ.

Додамо, що Луїс Адріану відзначився хет-триком у поєдинку: на його рахунку вже 9 голів у нинішньому розіграші єврокубка.

Білоруси спробували нав'язати боротьбу "Шахтарю" на початку першого тайму, але крім кутових команда не могла створити ніякої загрози біля воріт Андрія П'ятова. А на 19-й хвилині Даріо Срна остудив запал гостей, растреляв їх ворота метрів з 15. Стало зрозуміло, що здивувати чимось "жето-сині" суперника навряд чи зможуть. Надто вже багато втрат і неточних пасів вони допускали. Але треба зазначити, що біля своїх воріт гості діяли досить злагоджено і не раз переривали перспективні настання "оранжево-чорних".

Читайте також: "Шахтар" у нинішньому сезоні безпорадний в атакуючій грі - експерт

Основні події першого тайму перенеслися на його кінцівку. Луїс Адріану побіг догравати епізод з добиванням і в своєму звичному стилі ногою кілька разів вдарив по руках голкіпера Чорниця. Анрі Хагуш побіг розбиратися, і в результаті отримав попередження від Вольфганга Штарка. А коли вже команди йшли в роздягальні, ледь не зійшовся з Даріо Срною, за що був попереджений повторно, а потім і вилучений з поля.

Головною інтригою другої 45-хвилинки при чисельній перевазі "гірників" було те, скільки разів хоязевам вдасться вразити ворота БАТЕ. У підсумку, вийшло чотири рази. Причому самовіддана гра в захисті, а також воротаря врятувала білорусів від ще однієї ганьби. Втім, статистику Луїса Адріану гості поліпшити все-таки зуміли.

Шахтар - БАТЕ- 5:0 (1:0)

Голи: Срна, 19 (1:0). Алекс, 48 (2:0). Луїс Адріану, 58 - з пенальті (3:0). Луїс Адріану, 83 (4:0). Луїс Адріану, 90+3 (5:0).

"Шахтар" (Донецьк): П'ятов, Шевчук (Марлос, 64), Ракицький, Ордець, Срна, Степаненко, Фернанду (Фред, 66), Тайсон (Бернард, 73), Дуглас, Алекс, Луїс Адріану.

БАТЕ (Борисов): Черник, Младенович, Поляків, Гайдучик, Хагуш, Яблонський (М. Володько, 59), А. Володько, Гордійчук, Яковлєв (Олехнович, 46), Карницкий, Сигневич (Родіонов, 70).

Покарання: Луїс Адріану, 45+3. Хагуш, 45+3. (попередження). Хагуш, 45+3 (видалення).

Судді: Штарк, Пікель, Шиффнер (всі - Німеччина).

5 листопада. Львів. "Арена Львів".

Відзначимо, що наступний матч "Шахтар" проведе 25 листопада у Львові проти іспанського "Атлетика".

Раніше повідомлялося, що перед матчем Ліги Чемпіонів головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу попросив у журналістів та вболівальників більше поваги і уваги до його команди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі