"Шахтар" заробив 29 млн євро за участь у минулорічній Лізі чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" заробив 29 млн євро за участь у минулорічній Лізі чемпіонів "Шахтар" вдало виступив у ЛЧ © ФК Шахтер
Донеччани поповнили клубний бюджет.

Донецький "Шахтар" за участь у минулому розіграші Ліги чемпіонів заробив 29,4 мільйона євро. За цим показником "гірники" зрівнялися з "Порту".

Кожна команда, яка виступала на груповому етапі, гарантовано отримувала 12,7 млн євро. На цій стадії також нараховувалися бонуси за результати: 1,5 млн євро за перемогу і 0,5 млн за нічию. 500 тисяч євро, що залишалися після нічиїх, формували загальний пул, який розподіляли між усіма учасниками групового етапу в залежності від кількості виграних матчів.

За вихід в 1/8 фіналу клуби отримали по 6 млн євро, в 1/4 – 6,5 млн, 1/2 – 7,5 млн.

Нагадаємо, в минулому сезоні Ліги чемпіонів донеччани вийшли з групи, посівши друге місце. Проте на стадії 1/8 фіналу команда Паулу Фонсеки не змогла обіграти "Рому", поступившись їй за правилом виїзних голів (2:1, 0:1).

Відзначимо, що більше всіх у Лізі чемпіонів заробив "Реал". Мадридці отримали 88,5 мільйонів євро. Примітно, що фіналіст "Ліверпуль" у списку виявився третім, його випередила "Рома", яку "Червоні" обіграли в півфіналі.

Найбільше представництво в топ-10 в англійських клубів - чотири команди ("Ліверпуль", "Челсі", "Ман Сіті" і "Тоттенхем"). Ще один учасник минулорічної ЛЧ від АПЛ - МЮ заробив 40,27 мільйона євро.

В нинішньому сезоні Ліги чемпіонів "Шахтар" після трьох турів має в своєму активі два очки, двічі зігравши внічию з "Хоффенхаймом" і "Ліоном", а також розгромно поступившись "Манчестер Сіті".

Раніше повідомлялося про те, що "Шахтар" увійшов до топ-10 найбільш стабільних клубів Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі