"Шахтар" вперше за 11 сезонів програв два матчі поспіль у чемпіонаті

Поділитися
"Шахтар" вперше за 11 сезонів програв два матчі поспіль у чемпіонаті "Шахтар" програв два матчі поспіль у чемпіонаті вперше за 11 років
"Гірники" захопили лідерство у Прем'єр-ліги зі старту. Однак невдачі у зустрічах з луганською "Зорею" та київським "Динамо" позбавили "Шахтар" колишніх позицій.

Донецький "Шахтар" програв два матчі поспіль у чемпіонаті України вперше за 11 сезонів.

У 7-му турі підопічні Мірчі Луческу поступилися в домашньому двобої луганської "Зорі", а вже в наступному ігровому дні їх здолали київські динамівці 1:0.

В попередній раз "оранжево-чорні" зазнали подібну локальну невдачу 11 сезонів тому - в чемпіонаті-2003/04. 4 квітня 2004 року в 19-му турі "Шахтар" програв Кривбасу на виїзді 0:1, а через 6 днів - "Динамо" 2:4 на домашньому стадіоні. В результаті, "гірники" завершили першість другими, чемпіонами стали динамівці. Срібний фініш призвів до відставки наставника донеччан Бернда Шустер і призначення на посаду Мірчі Луческу.

Іншими словами, для румунського фахівця подібна невдача - перша в історії.

Читайте також: Даріо Срна вважає нинішній "Шахтар" найсильнішим за останні 10 років

Згодом "гірники" якщо і програвали і в результаті мали в пасиві та 5 поразок в кінці першості, то їм завжди вдавалося реабілітуватися перед уболівальниками в наступному турі. Іноді - ціною нічийного результату, як це було в минулому чемпіонаті, коли невдачі з "Дніпром" (1:3) і "Карпатами" (2:3) розділила нічия з "Металістом" 1:1. Тоді такий відрізок коштував команді Луческу лідерства - його захопив "Металіст", а потім і "Дніпро". Але в підсумку, донеччани завершили сезон на першому місці.

Додамо, що нинішню невдачу "гірники" розбавили успішною грою в рамках 1/8 фіналу Кубка України проти ФК "Полтава", а також нічийним результатом у поєдинку Ліги Чемпіонів проти "Порту" - 1:1.

Раніше повідомлялося, що головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу розкритикував суддівство арбітра Юрія Можаровського, який показав 7 жовтих та 1 червону картку "гірникам". !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі