"Шахтар" розгромив БАТЕ, здобувши першу в сезоні перемогу в Лізі Чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" розгромив БАТЕ, здобувши першу в сезоні перемогу в Лізі Чемпіонів Луїс Адріану відвантажив у ворота суперника п'ять голів
Донеччани влаштували справжній розгром БАТЕ в матчі на стадіоні в Борисові. У "гірників" пішла фірмова атакуюча гра, а білоруська команда виявилася не готовою до неї.

Донецький "Шахтар" розгромив білоруський БАТЕ 7:0 на виїзді, здобувши першу в сезоні перемогу в Лізі Чемпіонів.

Донеччани продемонстрували супернику свій фірмовий атакуючий футбол і зуміли витягти вигода практично з усіх створених моментів. "Жовто-сині" виявилися не готові до такого повороту подій.

Додамо, що п'ять голів на свій рахунок записав бразилець Луїс Адріану, який завдяки своєму звершення став кращим бомбардиром в історії "Шахтаря". Бразильцю вдалося повторити досягнення Ліонеля Мессі в "Барселоні".

Читайте також: Майбутній суперник "Шахтаря" по Лізі Чемпіонів відбирав очки у п'яти топ-команд Європи

Додамо також, що "Шахтар" здобув найбільшу перемог у за 10 розіграшів Ліги Чемпіонів. Також це найбільша перемога для українських команд у основному раунді турніру.

З перших хвилин поєдинку донеччани пішли вперед, продемонструвавши, що в третьому матчі у нинішній ЛЧ не буде придивлятися до суперника і чекати свого шансу далеко від чужих воріт. Білоруські футболісти спробували огризнутися, але і у них не вийшло відзначитися по гарячих слідах. А на 11-й хвилині Тайсон отбобрал м'яч у суперника в центрі поля і віддав пас на Алекса Тейшейру. Вінгер "гірників" не залишив шансів воротарю.

"Жовто-сині" намагалися відновити рівновагу, але скористатися помилкою "Шахтаря" вони не зуміли. А незабаром почався чи не найскладніший відрізок у новій історії клубу: протягом останньої третини першого тайму господарі пропустили п'ять голів, а на табло загорілися цифри 0:6. Майже як у поєдинку з "Порту", тільки ось тоді цей рахунок встановився наприкінці поєдинку, а БАТЕ грало на виїзді, а не перед своїми глядачами.

Як і очікувалося, пристрасті після перерви на полі дещо вляглися, і продовження побиття суперника глядачі не побачили. Лише в останню 10-хвилинку "гірникам" вдалося ще раз засмутити БАТЕ. Луїс Адріану забив з пенальті.

БАТЕ - Шахтар - 0:7 (0:6)

Голи: Алекс, 11 (0:1). Луїс Адріану, 28 - з пенальті (0:2). Дуглас, 35 (0:3). Луїс Адріану, 36 (0:4). Луїс Адріану, 40 (0:5). Луїс Адріану, 44 (0:6). Луїс Адріану, 82 - з пенальті (0:7).

БАТЕ (Борисов): Черник, Младенович, Тубіч (Гайдучик, 46), Поляків, Хагуш, Ліхтарович (Алексієвич, 46), Яблонський, М. Володько, Гордійчук, Карницький, Сигневич (Бага, 75).
"Шахтар" (Донецьк): П'ятов, Шевчук, Ракицький, Кучер, Срна, Степаненко, Фернанду (Фред, 46), Тайсон (Бернард, 46), Дуглас (Марлос, 46), Алекс, Луїс Адріану.
Покарання: Черник, 27. Младенович, 80. Луїс Адріану, 88 (попередження).
Судді: Бебек, Петрович, Гргіч (Хорватія).
21 жовтня. Борисов. "Борисов-Арена".

Раніше повідомлялося, що свій попередній матч "гірники" також виграли з розгромним рахунком: в 9-му турі чемпіонату Прем'єр-ліги підопічні Луческу здолали "Волинь" 6:2.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі