"Шахтар" продав Тейшейру тільки через бажання самого бразильця

Поділитися
"Шахтар" продав Тейшейру тільки через бажання самого бразильця Тейшейра прийняв рішення піти з "Шахтаря" © ФК Шахтер
"Гірники" готові були залишити півзахисника у себе, навіть незважаючи на пропозицію в розмірі 50 мільйонів.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів про подробиці переходу Алекса Тейшейри в китайський клуб "Цзянсу Сунін".

"Наша позиція, включаючи Луческу, була зберегти весь склад до кінця сезону, і ми дотримувалися цієї ідеї навіть тоді, коли надійшла пропозиція від "Ліверпуля". Проте одна справа - як ми хочемо, але інша - як повернулася ситуація. Ніхто не припускав, що вийде китайський клуб і зробить таку пропозицію.

Я говорив так: у кого є серйозні наміри - хай приходять. Але я не говорив, що ми Тейшейру відпустимо тільки за 70 мільйонів. Коли нам запропонували 50, перш за все, ми переговорили з Алексом, він порадився з сім'єю і прийняв рішення піти, погодившись на пропозицію китайського клубу. Якби не рішення Тейшейри, не продавали б його навіть за 50 мільйонів євро. Ми не мали морального права відмовити гравцю, так як запропоновані умови його влаштували", - сказав Палкін в інтерв'ю Football.ua.

Палкін вважає, що Тейшейра ще може повернутися в Європу: "Футбольна кар'єра - непередбачувана і досить швидкоплинна, ніхто не знає, як все склалося б у майбутньому. У нього є сім'я, дитина, так що це його особисте рішення. Більше того, я не вважаю, що у нього не буде шансу пограти в Європі, тим більше, що є приклади того, як відомі футболісти їхали в Китай, а потім поверталися до Європи. Я думаю, що все залежить тільки від нього і від його рішення".

Також генеральний директор "Шахтаря" підкреслив, що клуб не став би віддавати в оренду в "Генк" Руслана Малиновського, якщо б знав, що залишиться без Тейшейри: "Ніхто не знав, що в зимове трансферне вікно ми втратимо Тейшейру. Якби знали наперед, то, звичайно, Малиновського в оренду не віддали б".

Читайте також: Гравці і тренери назвали Тейшейру найкращим футболістом чемпіонату України

Нагадаємо, трансфер Тейшейри став рекордним в історії "Шахтаря", українського чемпіонату, китайської ліги, а також поточного зимового міжсезоння. У китайському клубі півзахисник буде заробляти орієнтовно від 10 до 12 мільйонів євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі