"Шахтар" на останніх секундах матчу втратив перемогу над "Порту"

Відео
Поділитися
"Шахтар" на останніх секундах матчу втратив перемогу над "Порту" До забитого м'яча "Шахтар" володів ініціативою © facebook.com/fcshakhtar
"Гірники" і португальці видали великлепный за напруженням поєдинок на "Львів Арені". Результат матчу був непередбачуваний аж до фінального свистка.

Донецький "Шахтар" втратив перемогу над португальським "Порту" у матчі другого туру Ліги Чемпіонів.

На 90+4 хвилині вийшов на заміну колумбієць Джексон Мартінес забив свій другий гол у поєдинку, тим самим подарувавши своїй команді одне очко.

Таким чином, після двох турів у активі "Шахтаря" - два очки, а у "Порту" - чотири. Наступний матч "оранжево-чорні" проведуть 21 жовтня в Білорусі проти місцевого БАТЕ.

На старті поєдинку команди обмінялися кількома атаками, а до 20-й хвилині в активі обох суперників було по одному небезпечному удару здалеку (Тайсон і Данилу). "Шахтар" і "Порту" зробили ставку на контратаки, проте в них більше досягли успіху не португальці, чого побоювалися донеччани, і що прогнозував експерти, а саме українські футболісти. Втім, двічі Алекс Тейшейра не зумів з вигідної ситуації віддати вигідний пас на партнера.

Читайте також: У "Шахтарі" побоюються контратак "Порту"


Однак на 35-й хвилині гості могли відкрити рахунок не на контратаці: за фол Олександра Кучера на алжирце Браїмі (трохи помітне дотик, ефект від якого посилився динамікою епізоду) досвідчений арбітр Гюлент Чакир призначив пенальті. Але Андрій П'ятов відновив справелдивость, відбивши удар потерпілого.

Другий тайм проходив в тому ж ключі, що і перший, поки "Шахтар" відкрив рахунок: Олександр Кучер видряпав м'яч у суперника на фланзі і віддав пас у штрафну на Алекса Тейшейру. Бразилець був точним - 1:0. Забивши гол, та ще й у такій несподіваній ситуації, "гірники" явно відійшли назад, дозволяючи супернику атакувати все частіше. Часом здавалося, що португальці все-таки втілять свою перевагу в гол, але донеччани чудово захищалися, а П'ятов підтримав починання польових гравців, зробивши кілька гарних сейвів.

А в одній з контратак вийшов на заміну Бернард асистував Луїс Адріану, який подвоїв перевагу своєї команди. Рахунок 2:0 за п'ять хвилин до кінця основного часу давав "Шахтарю" майже 100-відсоткові шанси на успіх. Але не тут-то було: протягом тих же п'яти хвилин "Порту" спочатку реалізував пенальті (гра рукою Кучера), а потім скористався помилкою оборони суперника.

Шахтар - Порту - 2:2 (0:0)

Голи: Алекс, 52 (1:0). Луїс Адріану. 85 (2:0). Джексон Мартінес, 89 - з пенальті (2:1). Джексон Мартінес, 90+4 (2:2).

Нереалізований пенальті: Браїмі, 35 (воротар).

"Шахтар" (Донецьк): Пятов, Азеведу, Ракицький, Кучер, Срна, Степаненко, Фернанду, Тайсон (Ілсінью, 75), Дуглас (Бернард, 79), Алекс, Луїс Адріану.

"Порту": Фабіану, Алекс Сандру, Мартінс Інді, Майкон, Данилу, Маркано (Кінтеро, 65), Браїмі (Адріан Лопес, 78), Еррера, Олівер Торрес, Тельо, Абубакар (Джексон Мартінес, 65).

Покарання: Кучер, 34. Олівер Торрес, 35. Степаненко, 36. Майкон, 48. Срна, 48. Фернанду, 69. Ілсінью, 90 (попередження).

Судді: Чакир, Дуран, Энгюн (Туреччина).

30 вересня. Львів. "Арена Львів".

Окремо слід відзначити і підтримку на "Львів Арені": глядачі влаштували донеччанам теплий прийом і не змовкали до кінця зустрічі.

Нагадаємо, раніше експерт Олег Саленко стверджував, що "Шахтарю" слід поліпшити гру в захисті. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі