"Шахтар" і "Динамо" після епізоду з Тайсоном виступили з заявами проти расизму

Поділитися
"Шахтар" і "Динамо" після епізоду з Тайсоном виступили з заявами проти расизму Клуби випустили офіційні заяви © ФК Шахтер
Клуби засудили прояви расизму в футболі.

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" після епізоду з Тайсоном виступили з офіційними заявами проти расизму.

"ФК "Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути ніякого виправдання тим, хто завдає образи, грунтуючись на колір шкіри, релігійні чи політичні переконання. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах. УЄФА застосовує суворі санкції до тих клубів і асоціацій, чиї вболівальники виявляють расизм на матчах.

ФК "Шахтар" велика футбольна родина, у якій такі принизливі інциденти приносять біль і розчарування. Ми засуджуємо таку поведінку глядачів, завжди будемо виступати на підтримку та захист наших гравців", - повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

"Футбольний клуб "Динамо" своїми діями і вчинками неодноразово підкреслював відданість принципам fair play, загальнолюдським цінностям. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною.

Проблема нетерпимості актуальна не тільки для окремих клубів, але і, на жаль, присутня на більшості активних фанатських секторах. Поділяючи стурбованість наших донецьких колег у питаннях дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначення вини вболівальників, в той час як розслідування обставин цієї справи ще навіть не почалося.

Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати в ньому і, у разі доведення провини, будемо приймати всі можливі заходи для подальшої ізоляції цих осіб не лише від футболу, а й від суспільства", – сказано в повідомленні київського клубу.

Нагадаємо, наприкінці вчорашнього матчу в Харкові "Шахтар" – "Динамо" (1:0) бразилець Тайсон почув щось образливе у свою адресу з сектора ультрас "Динамо" і зі злості вибив у їх бік м'яч, показавши середній палець.

Гра була припинена, а після відновлення капітан "гірників" був вилучений з поля за неспортивну поведінку.

"Шахтар" - "Динамо" 1:0: ключові моменти матчу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі