Шахова королева Музичук повернулася в рідний Львів після перемоги в Росії

Фото
Поділитися
У фіналі чемпіонату світу, який відбувся в Сочі, українська шахістка виграла у росіянки Наталії Погониной.

Вдень 7 квітня українська шахістка Марія Музичук повернулася в Україну після перемоги на чемпіонаті світу, який відбувся в Сочі.

У вирішальному поєдинку 22-річна уродженка Стрия здолала росіянку Марію Погоніну. Для обох спорстменок вихід у фінал став несподіванкою, однак Музичук спромоглась показати свої найкращі сторони в відповідальний момент, проявила витримку і характер, і перемогла з рахунком 2,5 на 1,5.

У львівському аеропорту новоспечену шахову королеву зустрічали з почестями.

"Мені було важко грати з росіянкою, адже грала не на своїй території. Тим не менш, у мене був більш високий рейтинг, і мені здається, що по грі я не поступаюся їй. Дуже рада, що мені вдалося виграти такий матч", - розповіла Музичук журналістам, підкресливши, що для неї було важливо довести, що українські шахістки сильніше російських.

Марія Музичук стала 15-ю в історії шаховою королевою, і другий українкою, якій підкорився цей титул. У 2012 році чемпіонат світу виграла харків'янка Анна Ушеніна. У фіналі вона здолала болгарку Антоанету Стефанову. До речі, з досвідченою шахісткою, на ЧС-2015 у третьому раунді турніру, впоралася і Музичук.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі