Шахіст Ельянов поступився екс-українцю Карякіну у півфіналі Кубка світу

Поділитися
Шахіст Ельянов поступився екс-українцю Карякіну у півфіналі Кубка світу Ельянов програв Карякіну в бліці © fide.com
Український гросмейстер не зумів завоювати путівку до фіналу, програвши на тай-брейку.

Павлу Ельянову не вдалося пробитися у фінал Кубка світу з шахів, який проходить у Баку. У півфіналі наш шахіст програв росіянину Сергію Карякіну, який раніше виступав за Україну.

Партії з класичним контролем часу, що проходили в неділю і понеділок, завершилися внічию, а тому доля зустрічі вирішилася на тай-брейку.

Ельянов виграв партію у швидкі шахи білими, але потім програв чорними. У бліці першу партію білими також починав Ельянов, але після 65-го ходу змушений був визнати свою поразку. У свою чергу, граючи чорними на перемогу, українець не зміг створити гостроти на дошці, і після 69-ти ходів суперники погодилися на нічию. Підсумковий рахунок зустрічі - 3,5:2,5 на користь Карякіна.

Таким чином, Ельянов опинився в кроці від фіналу турніру і не зміг здобути путівку на турнір претендентів за право взяти участь у матчі за титул чемпіона світу. Карякін у фіналі зіграє з іншим представником Росії Петром Свідлером.

Нагадаємо, український гросмейстер сенсаційно пробився в півфінал, обігравши четвертого номера рейтингу ФІДЕ Хікару Накамуру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі