Шахи в Україні чекає "сумне майбутнє" - Ушеніна

Поділитися
Шахи в Україні чекає "сумне майбутнє" - Ушеніна Ушеніна вважає, що шахи втрачають популярність в Україні © ChessNews
Чемпіонка світу і Європи Ганна Ушеніна вважає, що без підтримки держави в шахів немає майбутнього.

Українська шахістка Ганна Ушеніна вважає, що шахи в Україні можуть опинитися в глибокій кризі, так як держава не надає допомоги в популяризації та розвитку цього виду спорту.

"Чому в шахи в Україні не йде молодь? Мені здається, що гроші тут на першому плані. Оскільки немає ніякої державної підтримки, у нас мало хороших клубів, куди можна піти самому чи віддати дитину. Ну і, звичайно, основне навантаження лягає на плечі батьків, яким доводиться за все платити. Майже не залишилося хороших тренерів, менеджерів. Навіть раніше тренери приходили до школи, агітували вступати у свої клуби, займатися шахами.

У цілому сумне майбутнє в українських шахів. Ось навіть зараз у нас проходить чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 18 років. Це відкритий чемпіонат по швейцарській системі, в ньому може грати будь-хто. Але дівчаток приїхало лише 15, хлопчиків - близько 40. Це зі всієї України. При тому, що з них половина - діти 2010 року народження. І сам рівень чемпіонату дуже низький. Тому говорити, що у України є якесь шахове майбутнє, поки не доводиться. Може, якісь таланти будуть з'являтися, але хіба що завдяки старанням батьків, які підтримають талант дитини", - сказала Ушеніна в інтерв'ю Kharkiv Today.

Нагадаємо, влітку минулого року Ганна Ушеніна виграла чемпіона Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі