"Севілья" дотиснула "Дніпро" та виграла Лігу Європи

Поділитися
"Севілья" дотиснула "Дніпро" та виграла Лігу Європи
У Варшаві на стадіоні "Національний" завершився фінал Ліги Європи. На жаль мільйонів українців, він виявився переможним для іспанської команди.

Іспанська Севілья обіграла Дніпро у фіналі Ліги Європи і в другий сезон поспіль стала переможцем турніру.

Дніпряни відкрили рахунок на 7-й хвилині зусиллями Матеуса і Ніколи Калініча, проте в середині тайму андалузці протягом двох хвилин скористалися позиційними помилками суперника, і вийшли вперед. Ситуацію виправив Руслан Ротань, який реалізував штрафний за хвилину до виходу команд на перерву.

У другій 45-хвилинці іспанці виглядали менш переконливо, але все одно вони вичавили максимум з подібної ситуації: на 73-й хвилині Карлос Бакка оформив дубль, і в результаті цього голу вистачило для перемоги. Тим більше, що з-за травми Матеуса приблизно 10 хвилин дніпряни діяли вдесятьох, так як до того моменту у Мирона Маркевича був вичерпаний ліміт замін.

Фінал

"Дніпро" (Україна) – "Севілья" (Іспанія) – 2:3 (2:2)

Голи: Калинич, 7 (1:0). Крихов'як, 28 (1:1). Бакка, 31 (1:2). Ротань, 44 (2:2). Бакка, 73 (2:3).

"Дніпро" (Дніпропетровськ): Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Леонарду Матос, Матеус, Канкава (Шахов, 85), Федорчук (Безус, 68), Ротань, Коноплянка, Калініч (Селезньов, 78).

"Севілья": Серхіо Ріко, Каррісу, Колодзейчак, Тремулінас, Рейес (Коке, 58), Алейш Відаль, Крихов'як, М'Біа, Банега (Іборра, 89), Вітоло, Бакка (Гамейро, 82).

Попередження: Канкава, 17. Крихов'як, 45+2. Калинич, 45+2. Каррісу, 62. Безус, 70. Бакка, 74. Ротань, 75. Матеус, 83.

Судді: АТКІНСОН, Малларки, Маррінер, Тейлор, Чайлд (всі – Англія).

27 травня. Варшава. Стадіон "Національний".

Таким чином, "Севілья" стала рекордсменом за кількістю перемог в Кубку УЄФА/Лізі Європи. Раніше "червоно-білі" перемагали в турнірі в сезонах-2005/06 і 2006/07, а також у двох останніх розіграшах ЛЕ. Також іспанська команда отримала пропуск в груповий турнір Ліги Чемпіонів-2015/16. "Дніпро" ж може пробитися в кваліфікацію ліги чемпіонів через чемпіонат Прем'єр-ліги України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі