Сестри Кіченок виграли титул у парному розряді турніру WTA у Шеньчжені

Поділитися
Сестри Кіченок виграли титул у парному розряді турніру WTA у Шеньчжені Сестри Кіченок виграли турнір в китайському Шеньчжень © shenzhenopentennis.com
Перше звершення в кар'єрі талановитих сестер Людмили та Надії Кіченок підкорилося у далекому Китаї. Перемога над китайською парою додасть впевненості обом спортсменкам.

Українки Надія та Людмила Кіченок з другої спроби стали переможницями парного розряду турніру серії WTA International в китайському Шеньчжені. У фінальному поєдинку українські тенісистки здолали китайський дует Чень Лян/Ван Яфань 6:4, 7:6 (6).

Поєдинок проходив під диктовку українок, які провели на турнірі на один матч менше опоненток - з-за відмови пари Тимя Бащински/Віра Звонарьова в півфіналі, однак китаянки чинили серйозний опір. Особливо в той момент, коли їх опонентки опинилися в кроці від перемоги. Господиням корти вдалося отыгратся з рахунку 2:5, а за рахунку 5:4 забрати у сестер два матч-бола. У наступному геймі вони відновили рівновагу і перевели гру на тай-брейк. На щастя, в ньому українки проявили свої найкращі якості і перемогли 8:6.

Для 22-річних сестер Кіченок - це перший трофей на рівні WTA Tour. Раніше вони перемагали лише у турнірах під егідою ITF. Нагадаємо, що в минулому сезоні вони зупинилися за крок до перемоги в Шеньчжені, програвши парі Моніка Нікулеску/Клара Закопалова (Румунія, Чехія).

Перемога Кіченок напевно може змінити плани тренерського штабу збірної України на матчі Кубка Федерації у першій групі Євро-Африканської зони. В зональних змаганнях українки зіграють зі збірними Великобританії, Ліхтенштейну і Туреччині, і проблема парних змагань, про яку говорила тренер Наталія Медведєва, схоже, вирішилася сама собою, адже сестри Кіченок перебувають на емоційному підйомі і напевно це додасть їм сил у боротьбі майстровитими опонентки.

Додамо, що у світовому рейтингу Людмила Кіченок йде на 199 місці, а її сестра - 204-я. А ось у парному розряді ситуація значно краще - до перемоги в Шеньчжені, яка дає 280 очок, сестри перебували відповідно на 79-му і 130-му місцях.

Читайте також: Тенісистка Світоліна видала найкращий старт року в кар'єрі

Напередодні стало відомо, що перша ракетка України Еліна Світоліна не спромоглась обіграти росіянку Шарапову, поступившись іменитої опонентці в півфіналі турніру в австралійському Брісбені 1:6, 3:6.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі