Ще один український баскетболіст продовжить кар'єру у США

Поділитися
Володимир Герун, який виступав у минулому сезоні в університетській команді ліги NCAA, продовжить свою кар'єру в іншому університеті.

Як інформує iSport.ua з посиланням на wvmetronews.com, український баскетболіст Володимир Герун наступний сезон почне в університеті Портленда, де на перспективного бігмена дуже розраховують.

У минулому сезоні 19-річний баскетболіст виступав за команду університету Західної Вірждінії, проте кар'єра в цьому виші у нього не склалася. Через проблеми з отриманням візи Володимир прибув до США тільки в серпні, після чого отримав 6-матчеву дискваліфікацію за наявність професійного контракту в Україні (Герун провів кілька ігор за "Дніпро"). Дебютувати українцю вдалося лише у середині грудня.

У підсумку, у сезоні-2012/13 форвард зіграв у NCAA всього сім матчів, в яких набирав скромні 1,3 очки і 0,3 підбору, а на початку квітня заявив про своє бажання змінити місце навчання.

Відзначимо, що нова команда Геруна виступає у West Coast Conference, і в минулому сезоні виграла всього 11 з 32 матчів. Цей результат, втім, став для "Портленда" серйозним проривом - з 2009 по 2011 роки університетська команда завершила на свою користь лише 20 офіційних матчів.

Володимир Герун - вихованець дніпропетровського баскетболу. Як і його співвітчизник і колишній одноклубник Олександр Лень, Герун підписав контракт із "Дніпром", однак не зумів закріпитися у лавах команди в Суперлізі.

Маючи варіанти продовження кар'єри за океаном, Герун скористався можливістю вступити в один з університетів і виступати в студентському об'єднанні NCAA, де можна засвітитися перед скаутами Національної баскетбольної асоціації.

У 2010 році у складі збірної України U-16 Герун став найкращим гравцем чемпіонату Європи у дивізіоні В, а його команда вийшла в еліту європейського юнацького турніру. У складі ж юніорської збірної на ЧЄ-2011 Герун зайняв 13 місце з 16 учасників. !zn

Читайте також:

Вперше в історії українська баскетболістка обрана на драфті жіночої НБА

"Будівельник" і "Азовмаш" близькі до класичного протистояння у фіналі

У Харкові побудують арену Євробаскета за 280 млн грн

Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року обійдеться Україні в 7 млрд грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі