Сабо і Бєланов не підтримують ідею об'єднаного чемпіонату

Поділитися
Сабо і Бєланов не підтримують ідею об'єднаного чемпіонату Ігор Бєланов вважає, що участь в єврокубках коштує дорожче, ніж в об'єднаному чемпіонаті
Екс-головний тренер "Динамо" і найкращий гравець Європи 1986 року вважають, що об'єднаний чемпіонат має більше мінусів, ніж плюсів.

Відомі в минулому гравці "Динамо" Йожеф Сабо та Ігор Бєланов незважаючи на те, що вони грали в різні роки, мають однакові погляди на ідею проведення об'єднаного чемпіонату України і Росії.

"Як людина, що присвятила багато років виступів у чемпіонаті СРСР, я, звичайно ж, зрадів перспективі створення об'єднаного турніру, - розповів в інтерв'ю газеті "Спорт-експрес в Україні" Ігор Бєланов. - Це не тільки ностальгія. У цьому змаганні ми мали можливість побачити найсильніші команди Росії і України, зовсім іншою була б боротьба. З таким складом учасників рівень футболу зріс би. Але в даному проекті є багато інших факторів: Росія і Україна - дві різні держави, що йдуть у футболі своїм шляхом. До того ж, одним з головних мінусів у специфіці спільного чемпіонату СНД є зменшення удвічі кількості власників путівок у Лігу чемпіонів і Ліги Європи. Кому, скажіть, хочеться перетворювати реальну перспективу грати в єврокубках на туманну? Це імідж клубу - ніякі гроші не замінять участь у великих міжнародних турнірах - таких як Ліга чемпіонів або Ліга Європи".

Йожеф Сабо також вважає, що гроші не можуть бути в цьому питанні головною мотивацією для українських клубів.

"Не думаю, що озвучені суми призових за участь у чемпіонаті СНД можуть вплинути або навіть змінити рішення українських клубів, які вони прийняли в цьому питанні раніше. Залишаюся при своїй думці, що ці всі розмови, щоб заманити українські клуби в цей чемпіонат від нашої бідності. Згоден з думкою багатьох фахівців, що для інших команд і міст, які не увійдуть до турнір, футбол закінчиться. На мій погляд, це марна справа", - зазначив Йожеф Йожефович в інтерв'ю championat.com.

І Бєланов, і Сабо зійшлися на думці, що створення об'єднаного чемпіонату СНД може мати серйозні наслідки як для українського, так і для всього світового футболу.

"У нас є національний чемпіонат, нехай, може, і не такий боєздатний, як провідні ліги Європи, але все таки є. Раніше, наприклад, була одна сильна команда, яка виділялася на фоні інших, потім з'явилася друга, третя і четверта. Маленькими кроками, але український чемпіонат прогресує. А так доведеться починати все з нуля. Кому це потрібно, не знаю", - дивується Сабо.

"Уявляєте, що почнеться після цього? Всі захочуть об'єднуватися, вигадуючи якісь проекти, - дивиться на проблему в міжнародному масштабі Бєланов. - Ні до чого доброго, впевнений, це не призведе. Думаю, у ФІФА це прекрасно розуміють, от і не хочуть доводити ситуацію до абсурдної".

Нагадаємо, що раніше проти об'єднаного чемпіонату Росії і України, контури якого були окреслені 18 лютого в Москві, виступив президент ФІФА Зепп Блаттер. Не поспішають захоплюватися гіпотетичними змаганнями й українські футбольні боси, зокрема президент "Динамо" Ігор Суркіс.

Читайте також:

Блаттер заявив, що ніякого об'єднаного чемпіонату не буде

ФІФА проти чемпіонату СНД з футболу: Такого не буде

"Шахтар" і "Динамо" вражені призовим фондом об'єднаного чемпіонату, але поки туди не поспішають

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі