Рябошапка розповів про політичний підтекст роботи "футбольної" ТСК

Поділитися
Рябошапка розповів про політичний підтекст роботи "футбольної" ТСК © Сайт президента України
На думку Генерального прокурора, ТСК не повинна виходити за межі своїх повноважень.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка закликав членів ТСК ВР, що розслідують справу про будівництво міні-футбольних майданчиків, уникати її політизації. Також, він закцентував на тому, що прекрасно розуміється на історії конфлікту, який вочевидь, лежить в основі роботи згаданої ТСК. Про це Рябошапка сказав під час засідання правоохоронного Комітету парламенту, 5 лютого, передає УНН.

Зокрема, на запитання одного з членів комітету (депутата ОПЗЖ Григорія Мамки) про те, щодо перспектив кримінальних проваджень і чи встановлені особи, яким можна повідомити про підозру у справах, що стосуються можливих зловживань при здійсненні будівництва футбольних майданчиків та стадіонів, Руслан Рябошапка зазначив: "Якби ми встановили осіб, яких можна повідомити про підозру, то ми б одразу ж і негайно повідомили їх про таку підозру. Звісно, якщо б у нас було достатньо для цього доказів".

За його словами, всі кримінальні провадження, які стосуються цієї теми, розслідуються і ГПУ готова надати відповідні матеріали членами Тимчасової слідчої комісії.

Разом з тим, на думку Генерального прокурора, ТСК не повинна виходити за межі своїх повноважень, натомість, має уникати політизації загаданих "футбольних" кримінальних справ: "Наші колеги будуть присутні на засіданні ТСК і все, що можна надати в рамках кримінального провадження і в межах, передбачених КПК, ми надамо. Очевидно, ця вся історія має дві сторони конфлікту. І ви, так само як і всі інші, це прекрасно розуміють. І я хотів би уникнути політизації цих кримінальних проваджень і спрямування на користь однієї зі сторін конфлікту. І ви і я прекрасно розуміємо про що йде мова. Все, що від нас залежить, ми зробимо, швидко і якісно", - підкреслив Рябошапка.

Нагадаємо, в Парламенті утворена ТСК, яка розслідує обставини будівництва міні-футбольних майданчиків та стадіонів по всій країні під егідою УАФ.

Сьогодні, 7 лютого, відбудеться чергове засідання Комісії, що проходитиме в закритому режимі.

ТСК запрацювала наприкінці минулого року, і лобіював її створення депутат від ОПЗЖ Григорій Суркіс. Так, принаймні, вважає народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазураш.

Також нагадаємо, що Григорій Суркіс до отримання депутатського мандату був футбольним функціонерам, однак, у 2015 році президентом ФФУ (тепер УАФ) було обрано Андрія Павелко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі