Російський юрист запропонував не віднімати медалі за допінг

Поділитися
Російський юрист запропонував не віднімати медалі за допінг Росія готує поправки до антидопінгового кодексу © Р-Спорт
Стосуватися це повинно лише окремих справ.

Заступник керівника юридичного департаменту Олімпійського комітету Росії (ОКР) і суддя Спортивного арбітражного суду (CAS) Віктор Березов запропонував у виняткових випадках не позбавляти спортсменів медалей за порушення антидопінгових правил.

Про це він розповів на міжнародній науково-практичній конференції в Інституті законодавства і порівняльного правознавства при уряді Росії.

В даний момент Росія готує пропозиції для поправок до антидопінгового кодексу. Ідеї опрацьовуються в Міністерстві спорту, ОКР, Асоціації юристів Росії. До роботи підключилося наукове співтовариство, у тому числі інститут законодавства.

За словами Березова, сьогодні за порушення антидопінгових правил, результати автоматично анулюються. Але ситуації бувають різні, і у виняткових випадках повинна бути можливість залишити турнірну таблицю в цьому ж вигляді.

Нагадаємо, комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, змогли виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

На минулій Олімпіаді-2018 представник команди Олімпійських атлетів Росії (ОАР) Олександр Крушельницький попався на допінгу, а команду позбавили "бронзи" Ігор.

Раніше стало відомо про те, що українського чемпіона Європи з важкої атлетики відсторонили від змагань через допінг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі