Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ

Поділитися
Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ Бризгалов тепер може жити спокійно © philly.com
"Філадельфія Флайєрс" вирішила заощадити на зарплатній відомості і викупила контракт російського голкіпера за 23 мільйони доларів.

Клуб НХЛ "Філадельфія Флайєрс" вирішив викупити контракт російського голкіпера Іллі Бризгалова після двох сезонів співробітництва через непрості відносини з російським легіонером.

Викуп контракту Бризгалова означає, що клуб зобов'язаний виплатити росіянину 23 мільйони доларів протягом наступних 14 років. Незалежно від того, куди перейде голкіпер, який став після викупу вільним агентом. При цьому "Філадельфія" ще заощадить від цього розриву 5,5 мільйона доларів на рік в наступних семи сезонах.

Нагадаємо, що зоряний російський воротар, володар Кубка Стенлі-2007 у складі "Анахайма", підписав з "Льотчиками" п'ятирічний контракт на суму 51 мільйон доларів влітку 2011-го. Справи Бризгалова не склалися практично відразу, а в сезоні-2012/13 "Філадельфія" не зуміла пробитися до плей-офф. І нехай статистика Бризгалова практично не змінилася, в порівнянні з найкращими роками його кар'єри, чутки про відхід росіянина ходили починаючи з зими.

На чемпіонаті світу у Стокгольмі та Гельсінкі у складі збірної Росії Бризгалов провів далеко не найкращі матчі. Особливо голкіпер "відзначився" у грі 1/4 фіналу проти США, яку росіяни програли 3:8. Бризгалов тоді пропустив чотири шайби і був замінений, однак локальна невдача і невпевнена гра воротаря фактично поставила хрест на стараннях інших гравців.

Втім, у "Філадельфії" стверджують, що співпраця з Бризгаловим була дійсно приємною і плідною.

"Я зустрівся з Іллею сьогодні вранці і поінформував про наше рішення викупити його контракт, - цитує прес-служба ліги заяву генерального менеджера "Флайєрс" Підлоги Холмгрема. - Це було дуже непростим рішенням для нас, і хотілося б подякувати Іллі за його час, проведений тут. Ми бажаємо йому всього найкращого в майбутньому".

Викуп контракту Бризгалова став найдорожчим в історії НХЛ. Останні шість років рекорд у цій області належав іншому російському легіонеру - форварду "Нью-Йорк Айлендерс" Олексію Яшину, чий контракт був викуплений за 17 мільйонів доларів.

Цілком імовірно, що Бризгалов, ставши вільним агентом, скористається відмінною можливістю поліпшити своє фінансове становище завдяки підписанню контракту з яким-небудь клубом КХЛ - так, як це зробив колись той же Яшин. !zn

Читайте також:

Фінал плей-офф НХЛ: "Чикаго" виграє Кубок Стенлі за 17 секунд

Федотенко готується до повернення у "Донбас"

Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі