Російський міністр не бачить сенсу обговорювати з ФІФА і УЄФА кримське питання

Поділитися
Російський міністр не бачить сенсу обговорювати з ФІФА і УЄФА кримське питання © tacopshq.com
Віталій Мутко вважає, що позиція двох провідних футбольних організацій не повинна хвилювати російську сторону. Крим - це частина Росії, тому саме Росії вирішувати долю футболу на півострові, каже міністр.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко на нараді перед стартом чемпіонату Росії запевнив: рішення про включення кримських клубів в структуру російського футболу не залежить від позиції ФІФА і УЄФА.

Нагадаємо, що 30 липня на засіданні,Російського футбольного союзу було оголошено, що Федерація футболу України проігнорувала чотиристоронні консультації майбутнього кримського футболу. Тому питання про перехід футболу на анексованому півострові під російську юрисдикцію перенесено на один день.

"Немає сенсу говорити про ФІФА та УЄФА. Крим і Севастополь - два суб'єкти Російської Федерації. Вони мають право за нашими законами вступати куди захочуть. Якщо був у них футбол, футбол. Ми спростили прийом, навіть дозволили без утворення юридичної особи. Кому дзвонити? Кого питати? Це наша внутрішня територія і наша внутрішня справа. Це Росія, а Росія - член ФІФА і УЄФА, - сказав Мутко.

Раніше президент РФС Микола Толстих повідомив, що очікує в структурі російських змагань три клуби - СКЧФ (Севастополь), "Перлина" (Ялта) та клуб із Сімферополя - у другій лізі зони "Південь".

Додамо, що у ФІФА ще на початку червня заборонили РФС приймати в свої ряди кримські клуби, пославшись на порушення в процедурі. !zn

Читайте також:

Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Українські клуби не зустрінуться з російськими в футбольних єврокубках

Футболіст Ротань відмовився переходити в Росію: Я не зрадник батьківщини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі