Російські спортсмени погодилися взяти участь в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором

Поділитися
Російські спортсмени погодилися взяти участь в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором Олімпіада стартує в лютому © Sport Arena
Олімпійський комітет Росії зробив офіційну заяву.

На засідання комісії спортсменів Олімпійського комітету Росії (ОКР) було складено заяву, в якій говориться, що всі олімпійці з Росії готові взяти участь в Олімпіади-2018 під нейтральним прапором.

"Олімпійська медаль ніколи не належить тільки тому, хто її завоював, вона належить всьому народу, представником якого є спортсмен, всім хто вболівав і підтримував і переживав за нього.

Сьогодні ми висловлюємо свою готовність взяти участь в Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані, незважаючи на те, що, апріорі, поставлені в нерівні умови зі своїми колегами з інших країн", - йдеться в заяві на офіційному сайті організації.

Голова правління Федерації хокею Росії (ФХР) Аркадій Ротенберг також заявив, що збірна Росії виступить на Олімпійських іграх, незважаючи на обмеження від Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

"Збірна Росії з хокею поїде на Олімпіаду. Ми продовжуємо підготовку до Кореї за наміченим планом. Це рішення спортсменів, яке підтримане федерацією. Для будь-якого російського атлета Олімпіада - сенс життя. І хокеїсти, і тренерський штаб зробили все, щоб бути на піку форми до 2018 року, а федерація дасть їм можливість проявити себе. І, що найважливіше, на нас розраховують наші вболівальники і суперники".

Нагадаємо, комісія МОК за результатами розслідування прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Також колишній міністр спорту Росії Віталій Мутко і його заступник Юрій Нагорних були відсторонені від участі у всіх майбутніх Іграх. Дмитро Чернишенко, колишній гендиректор Оргкомітету "Сочі 2014", виведений з Координаційної комісії Олімпіади-2022 в Пекіні.

Детальніше про відсторонення російської збірної від зимової Олімпіади-2018 читайте в статті Валерія Кравченка "Допінг для великодержав'я" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі