Російські легкоатлети давали хабара, щоб уникнути покарання за допінг - ЗМІ

Поділитися
Російські легкоатлети давали хабара, щоб уникнути покарання за допінг - ЗМІ Деякі призери Ігор в Лондоні платили, щоб уникнути покарання
Гроші отримували екс-президент IAAF Ламін Діак і колишній глава антидопінгового департаменту IAAF Габріель Долле.

Вісім російських легкоатлетів, за інформацією Sunday Times, в 2011 році заплатили колишнім керівникам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), щоб їх не дискваліфікували за вживання допінгу. Деякі зі спортсменів потім стали призерами Олімпійських ігор 2012 року.

Зокрема, за даними ЗМІ, хабара отримали екс-президент IAAF Ламін Діак і колишній глава антидопінгового департаменту IAAF Габріель Долле. Імена спортсменів, які давали хабарі, не називаються.

Зазначимо, що 4 листопада представники французької влади підтвердили, що Ламін Діак та його юрист Хабіб Сіссе 1 листопада були заарештовані за підозрою в корупції, а саме - в отриманні хабара від Всеросійської федерації легкої атлетики за приховування допінгових справ російських спортсменів. Розмір хабара, за заявою прокуратури, становить приблизно 1 мільйон євро. 3 листопада Діак і Сіссе були випущені під заставу, по відношенню до них ведеться розслідування.

Кілька днів тому були дискваліфіковані п'ятеро російських атлетів. Терміни дискваліфікації складають від шести місяців до чотирьох років.

Читайте також: Бубка програв на виборах президента IAAF

Раніше Sunday Times разом з німецькою телекомпанією ARD заявили, що більш ніж 80% російських медалістів Олімпійських ігор та чемпіонатів світу мають підозрілі допінг-проби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі