Російська влада прикривала застосування допінгу на Олімпіаді в Сочі - WADA

Поділитися
Російська влада прикривала застосування допінгу на Олімпіаді в Сочі - WADA У Сочі підміняли допінг-проби спортсменів © ryb.ru
У приховуванні допінг-проб замішані Мінспорту, Центр спортивної підготовки, ФСБ і дві лабораторії.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) представило звіт незалежної комісії під керівництвом канадського професора Річарда Макларена щодо допінгу на Олімпіаді-2014, яка проходила у Сочі. У WADA знайшли докази підтримки Міністерством спорту РФ і Центром спортивної підготовки (ЦСП) допінгової програми в російському спорті.

Як повідомляє WADA, в московській антидопінговій лабораторії робилися дії для підміни позитивних допінг-проб в ході Олімпіади-2014. У той же час в лабораторії в Сочі була організована унікальна система з підміни проб спортсменів, що беруть участь в Іграх.

"Московська антидопінгова лабораторія працювала для захисту спортсменів, які застосовували допінг. Це відбувалося в рамках системи приховування позитивних допінг-проб. Сочинська лабораторія розробила унікальну методику підміни зразків допінг-проб для того, щоб російські спортсмени, які приймають допінг, змогли взяти участь в Іграх в Сочі", - йдеться в доповіді.

Крім того, як стало відомо WADA, Міністерство спорту Росії контролювало цей процес за участю ФСБ. "Моя команда переконана в тому, що ФСБ брала участь у підміні допінг-проб під час Олімпіади в Сочі. ФСБ вивозила допінг-проби з Москви в спеціальні холодильники в спеціальній лабораторії, яка була створена перед Олімпіадою", - сказав Макларен на прес-конференції, додавши: "Я абсолютно впевнений у своєму звіті".

Позитивні допінг-тести у всіх видах спорту були передані заступнику міністра спорту Юрію Нагорних. Про застосування допінгу російськими спортсменами знали й інші чиновники РФ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ряд держав виступив за повне відсторонення Росії від Олімпіади в Ріо. До цього було прийнято рішення заборонити збірній Росії з легкої атлетики виступати на Іграх, а виняток було зроблено лише для стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі