Росії заборонили проводити велогонку у Криму

Поділитися
Росії заборонили проводити велогонку у Криму Велогонки у Криму можуть проходити тільки під українським прапором © sportonline.ua
Міжнародний союз велосипедистів змінив своє рішення і скасував гонку в Ялті.

Українську велогонку FreeRate DH з маунтинбайку в Ялті, яку Росія після анексії Криму подала в Міжнародний союз велосипедистів (UCI) як свою гонку, виключили з календаря змагань. Таке рішення було прийняте в ході недавнього візиту президента Федерації велосипедного спорту України Олександра Башенко у Швейцарію, в штаб-квартиру UCI.

"Ми дуже задоволені таким результатом, нехай і домоглися його не відразу. Територіальну цілісність України потрібно беззаперечно дотримувати. Звичайно, ми чудово розуміємо всю складність ситуації навколо Ялти для всіх сторін", - сказав Башенко.

"UCI не є політичною організацією, її мета - розвиток велоспорту по всьому світу. Забороняти кримчанам займатися велоспортом теж було б нерозумно. Але ми твердо стоїмо на тому, що офіційні змагання не можуть проходити в Криму під будь-яким іншим прапором, крім українського. Ми раді, що нашу позицію підтримали на міжнародному рівні".

Раніше міжнародна велогонка з маунтинбайку в дисципліні швидкісний спуск проходила під українським прапором, але після анексії Криму організатори змагань вирішили поміняти реєстрацію на російську. Українська федерація подавала протест у UCI, проте спочатку в міжнародній організації дозволили проводити гонку росіянам, але тепер поміняли своє рішення - FreeRate DH офіційно видалено з календаря.

Нагадаємо, раніше український велосипедист Андрій Гривко заявляв, що через приєднання до Росії Крим втратив все.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі