Росія проведе альтернативні Олімпіаді змагання для відсторонених за допінг спортсменів

Поділитися
Росія проведе альтернативні Олімпіаді змагання для відсторонених за допінг спортсменів Дата турніру невідома © sports.ru
У Росії пройде свій турнір.

Російський уряд на чолі з Володимиром Путином оголосилв про проведення спеціальних змагань для спортсменів, які не отримали допуск від МОК до Олімпійських ігор в Пхенчхані.

Для відсторонених спортсменів на чолі з Антоном Шипуліним, Сергієм Устюговим і Віктором Аном Росія проведе альтернативні Олімпіаді змагання.

Переможці отримають преміальні, аналогічні олімпійським – 4 мільйони рублів за "золото", 2,5 за "срібло" і 1,7 за "бронзу".

"Путін доручив за результатами цих змагань забезпечити преміювання медалістів у розмірі як на Олімпійських іграх", - наводить РІА Новини слова прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Нагадаємо, комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Зазначимо, що вчора, 1 лютого, також стало відомо про те, що спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляції 28 російських спортсменів, довічно відсторонених від участі в Олімпійських іграх за рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Таким чином, збірна Росії повернулася на перше місце в загальнокомандному заліку Сочі-2014: в її активі стало 11 золотих медалей, що дозволило їй обійти команду Норвегії.

XXIII зимові Олімпійські ігри пройдуть в місті Пхенчан в Південній Кореї з 9 по 25 лютого.

Детальніше про відсторонення російської збірної від зимової Олімпіади-2018 читайте у статті Валерія Кравченка "Допінг для великодержав'я" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі