Росія позбавлена права на проведення чемпіонату світу з бобслею і скелетону

Поділитися
Росія позбавлена права на проведення чемпіонату світу з бобслею і скелетону Росія втратила право прийняти чемпіонат світу © ТАСС
Світову першість було вирішено перенести в іншу країну.

Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) прийняла рішення перенести чемпіонат світу 2017 року з Росії. Світова першість повинна була пройти в Сочі.

"По-перше, спортсмени та тренери з усіх країн повинні бути зосереджені на змаганнях, а не на дискусиях і звинуваченнях. Неважливо, обґрунтованих чи ні. По-друге, у сформованій ситуації складно оцінити всі зусилля Росії в підготовці чемпіонату світу", - свідчить заява на офіційному сайті IBSF.

В останні дні провідні скелетонні країни оголосили про можливий бойкот чемпіонату світу, якщо він пройде в Сочі, як планувалося спочатку. Першою про відмову від виступу в Росії оголосила Латвія, а пізніше до неї приєдналися Південна Корея, Австрія і Німеччина.

Причиною такого рішення учасників майбутнього чемпіонату світу стала друга частина доповіді Річарда Макларена, який продовжив розповідати про факти застосування допінгу в російському спорті. Так, заборонені препарати вживали російські спортсмени, які виступали на Олімпіаді-2012 в Лондоні, літній Універсіаді-2013, чемпіонаті світу з легкої атлетики 2013 року в Москві і зимових Іграх 2014 року в Сочі. Махінації проводилися під контролем Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), ФСБ і Міністерства спорту.

Очікується, що нова країна-господар чемпіонату світу з бобслею і скелетону буде оголошена найближчим часом. Швидше за все, відбудеться першість у Європі.

Першим наслідком застосування допінгу для Росії минулого літа стало відсторонення збірної з легкої атлетики та ряду представників інших видів спорту від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі