Росія офіційно відсторонена від Олімпіади-2018

Поділитися
Росія офіційно відсторонена від Олімпіади-2018 Росія не виступить на Олімпіаді-2018 © Sport Arena
МОК прийняв рішення про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпіаді 2018 року, зробивши виняток для "чистих" спортсменів.

Сьогодні, 5 грудня, у швейцарській Лозанні відбулося засідання комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК), на якій було прийнято рішення про недопуск збірної Росії до Олімпіади 2018 року в Пхенчхані.

Комісія МОК за результатами розслідування прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії, передає olympic.org.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Колишній міністр спорту Росії Віталій Мутко і його заступник Юрій Нагорних відсторонені від участі у всіх майбутніх Іграх. Дмитро Чернишенко, колишній гендиректор Оргкомітету "Сочі 2014", виведений з Координаційної комісії Олімпіади-2022 в Пекіні.

Олімпійський комітет Росії буде зобов'язаний відшкодувати витрати МОК, які організація зазнала в процесі розслідування. Також Росія внесе внесок у створення "Незалежного органу з тестування" на суму 15 мільйонів доларів.

Нагадаємо, згідно з доповіддю Річарда Макларена, Росію звинувачують у державній системі застосування заборонених препаратів, маніпуляціях і підміні допінг-проб, у тому числі на зимовій Олімпіаді 2014 року в Сочі.

Раніше повідомлялося, що в Росії намагалися підмінити допінг-пробу української біатлоністки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі