Росія може втратити право проведення ЧС-2018 - міністр юстиції Німеччини

Поділитися
Росія може втратити право проведення ЧС-2018 - міністр юстиції Німеччини Росія ризикує втратити право проведення ЧС © сайт міністерства юстиції Німеччини
Глава мін'юсту ФРН також назвав неприйнятним заборону на в'їзд в Росію німецькому депутату.

Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас розповів про долю проведення чемпіонату світу з футболу в Росії і Катарі, коли будуть знайдені докази корупції в разі винесення рішення про надання їм такого права, про це чиновник заявив німецькому виданню Bild.

"Кожен футбольний уболівальник має право знати, чи все відбувалося належним чином за законом (йдеться про отримання права на проведення ЧС 2018 в Росії і 2022 роках, в Катарі - ред.). Якщо з'ясується, що голоси були куплені, то винесене на підставі цього рішення, ймовірно, навряд чи може зберігатися. Право проведення ЧС не може бути передано тому, хто платить найбільші хабарі", - сказав Маас.

Раніше глава Футбольної асоціації Англії Грег Дайк закликав президента ФІФА подати у відставку. Ситуація загострилася після того, як ФБР провели розслідування корупційних схем під час процесу визначення країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках. У підсумку, американці заарештували і екстрадували у США ряд високопоставлених чиновників організації.

Міністр також прокоментував заборону на в'їзд в Росію соратнику канцлера Ангели Меркель Карлу-Георгу Вельманну. "Якщо депутати бундестагу не можуть в'їхати, це абсолютно незрозуміло і неприйнятно. Ми повинні не інструменталізувати, у всякому разі, великі спортивні заходи з метою вирішити політичні конфлікти. І ніколи раніше це не працювало", - сказав він.

24 травня Вельманн прибув до московського аеропорту Шереметьєво, де йому повідомили про заборону на в'їзд в Росіюдо 2019 року. Політика попросили повернутися в Німеччину найближчим авіарейсом.

Примітно, що за 2 дні до інциденту президент Росії Володимир Путін дозволив без суду забороняти іноземні "небажані" організації. Небажаної може бути визнана діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, яка становить загрозу основам конституційного ладу Росії, обороноздатності країни або безпеки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі