Росберг став чемпіоном Формули-1

Поділитися
Росберг став чемпіоном Формули-1 Росберг - чемпіон світу © twitter.com
Пілот "Мерседеса" не упустив титул в останній гонці сезону.

В Абу-Дабі відбувся заключний етап сезону Формули-1, перемогу на якому здобув гонщик "Мерседеса" Льюіс Хемілтон, тоді як його напарник Ніко Росберг став другим, але це дозволило йому завоювати титул чемпіона світу.

Переможцем кваліфікації став Хемілтон, який на старті утримав лідерство, а по ходу заїзду спеціально не прискорювався, намагаючись підставити під атаки суперників Росберга, який їхав другим. Ніко було достатньо фінішувати в топ-3, щоб взяти титул, але він таки втримав другу позицію, а в трійку увійшов Себастьян Феттель.

"Не найприємніша гонка. Був бій з Ферстаппеном на старті, та й останні круги мене активно переслідували, так що не найприємніший заїзд у моїй кар'єрі. Радий, що все нарешті закінчилося і я став чемпіоном світу. Я в захваті", - сказав Росберг відразу після фінішу.

Топ-10 на фініші Гран-прі Абу-Дабі

Sport Arena
Читайте також: Формула-1: Хемілтон фінішував першим у Бразилії

За підсумками сезону Росберг набрав 385 очок і випередив Хемілтона всього на п'ять пунктів. У трійку також увійшов гонщик "Ред Булла" Даніель Ріккардо. Переможцем Кубка конструкторів достроково стала команда "Мерседес".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі